Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Daugavpils vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs: Ivanova svītrošanai no deputātu kandidātu saraksta bija nepieciešams tiesas spriedums

Saskaņā ar pastāvošo likumdošanu Daugavpils domes deputāta Borisa Ivanova (Latgales partija) svītrošana no deputātu kandidātu saraksta būtu bijusi iespējama vien, pamatojoties uz tiesas spriedumu, paskaidroja Daugavpils vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Raimonds Tukišs.

"Turklāt Ivanovam bija vēl viens alibi - viņš nesen bija uzņemts Latvijas pilsonībā," norādīja Tukišs.

Pat, ja tiesa atzīs, ka Ivanovs savulaik ir sadarbojies ar Valsts drošības komitejas (VDK) un viņam būs jānoliek pašvaldības deputāta mandāts, vēlēšanu rezultāti Daugavpilī tik un tā netiks atcelti, vienīgās izmaiņas būs saistītas ar deputātu sastāvu domē - viņa vietā nāks nākamais saraksta pārstāvis, paskaidroja vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs.

Jau ziņots, ka pēc Satversmes aizsardzības biroja (SAB) struktūrvienības Totalitārisma seku dokumentēšanas centra (TSDC) rīcībā esošās informācijas, Daugavpils domes deputāts Ivanovs savulaik ir bijis VDK štata darbinieks. Šī fakta esamību var apstiprināt tikai tiesa.

Likums paredz, ka TSDC pirms pašvaldību vēlēšanām veic deputātu kandidātu sarakstu pārbaudi un sniedz informāciju katrai konkrētai novada vai pilsētas vēlēšanu komisijai.

SAB preses pārstāve Iveta Maura iepriekš apstiprināja, ka 22.aprīlī TSDC ir sniedzis atzinumu Daugavpils pilsētas vēlēšanu komisijai par tajā brīdī deputāta kandidāta Borisa Ivanova neatbilstību Pilsētas domes un novada domes vēlēšanu likumam, proti, viņš, pēc TSDC rīcībā esošajām ziņām, bijis VDK štata darbinieks.

Pirms tiesas sprieduma Ivanovs pats negrasās nolikt pašvaldības deputāta mandātu, tā viņš iepriekš paziņoja aģentūrai LETA.

Latgales partijas līdzpriekšsēdētājs un Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis paskaidroja, ka jautājumu par Ivanova izslēgšanu no partijas rindām Latgales partija pagaidām neplāno skatīt. Šāds jautājums varētu tikt skatīts tikai tad, ja tiesa atzītu, ka Ivanovs tiešām ir sadarbojies ar VDK.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas