Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Deg cilvēku veselība un meži

Pēdējās dienās karstuma rekordi krīt viens pēc otra. Liela daļa cilvēku to uztver kā mudinājumu atpūsties brīvā dabā, bet mediķiem augstā temperatūra nozīmē pilnas rokas darba. Sestdien un svētdien vien Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) slimnīcās nogādājis 61 cilvēku, savukārt pieci cilvēki noslīkuši, tajā skaitā nepilnus divus gadus vecs zēns.

Jau gaisa temperatūra virs 24 grādiem pēc Celsija ir signāls, ka izsaukumu NMPD mediķiem būs vairāk. Šoreiz starp slimnīcā nogādātajiem bijis gan 11 dienu vecs zīdainis, gan 86 gadus veca sieviete. Visiem bijušas karstuma izraisītas problēmas - cilvēka ķermenis pats nav vairs spējis regulēt temperatūru. Tas arī ir viens no simptomiem, kad jāmeklē palīdzība - straujas ķermeņa temperatūras izmaiņas, Dienai stāsta NMPD pārstāve Ilze Bukša. Vienlaikus ciest var arī dažādas orgānu sistēmas, būt krampji, galvas reiboņi un pat samaņas zudums. Problēma gan nav tikai gaisa temperatūrā. Cilvēki bieži nelieto šķidrumu un ietekme ir arī hroniskām saslimšanām, tāpat karsta, nevēdināta telpa var būt iemesls veselības problēmām.

Šajās dienās VUGD nav saņēmis daudz izsaukumu par mežu ugunsgrēkiem. Tam apliecinājumu Diena guva Valsts meža dienestā. Tā pārstāve Selva Šulce norāda, ka nedēļas laikā bijuši 10-12 meža ugunsgrēku, kas neesot daudz. Tomēr kopš gada sākuma mežs dedzis 523 reizes, skarot 450 hektāru platību, tajā skaitā 115,7 hektāru jaunaudzes. Tieši to degšana rada vislielākos zaudējumus. Dienestā lēš, ka meža videi nodarītie zaudējumi gadā vidēji sasniedz pat pusmiljonu eiro. Diemžēl visbiežāk ugunsnelaime izcēlusies tieši cilvēku neapdomīgas rīcības dēļ. Ļaunprātība gan esot atsevišķi gadījumi.

Visu rakstu lasiet otrdienas, 28.jūnija, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas