Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Deglava ielas pārvada remonts šogad netiks pabeigts

Augusta Deglava ielas pārvada remonta pabeigšanai būs nepieciešams sludināt jaunu iepirkumu, taču pagaidām ir grūti prognozēt, kādas būs papildus veicamo darbu izmaksas, pastāstīja Rīgas domes Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs.

Viņš apstiprināja, ka Būvniecības valsts kontroles birojs ļāvis atsākt Deglava ielas pārvada remontdarbus, taču aktīvi remontdarbi uz tā joprojām nenotiek.

"Ir izstrādāti grozījumi būvprojektā, ņemot vērā atklātos papildus nepieciešamos darbus. Patlaban veicam cenu aptauju par šiem papilddarbiem un šīs nedēļas laikā ceram pabeigt saņemto piedāvājumu izvērtēšanu," sacīja Reinbahs, norādot, ka cenu aptaujas uzvarētājam būs nepieciešams stiprināt tilta balstus, lai noņemtu turas, kas patlaban balsta tiltu.

Otrs būvnieku uzdevums būs tilta balstus iekonservēt uz ziemas periodu, kas nozīmē, ka šogad, pretēji plānotajam, tilta remonts pabeigts netiks.

Tomēr vēl vērienīgākus papilddarbus - daļēju tilta braucamās daļas seguma atjaunošanu un ietves paplašināšanu - būs nepieciešams veikt pavasarī. Lai atrastu šo darbu veicēju, departaments sludinās jaunu iepirkumu.

Konkrētas papildu darbu izmaksas gan Reinbahs prognozēt atteicās, norādot, ka tās būs skaidras tikai pēc cenu aptaujas veikšanas un iepirkuma noslēgšanas.

Pēc viņa teiktā, arī pašreizējie pārvada remontētāji - SIA Kauno tiltai - varēs piedalīties iepirkumā. "Protams, ērtāk darbus veikt būtu vienam uzņēmumam. Procedūra arī paredz, ka esošais būvnieks var piekrist remontēt vēl par zemāku cenu nekā būs iesniegtā zemākā cena. Viņiem nav nepieciešama mobilizācija, uz vietas jau ir nepieciešamais aprīkojums un būtu citas priekšrocības," pauda departamenta direktors.

Ja Kauno tiltai iepirkumā par papildu veicamajiem darbiem nepiedalīsies, viņi īstenos savā projektā iekļautos darbus, bet papildu uzlabojumus veiks cits būvnieks.

Savukārt, runājot par Brasas tilta atjaunošanu, Reinbahs norādīja, ka no Latvijas Būvinženieru savienības saņemts atzinums, kurā norādīts, ka pašvaldībai ir divi scenāriji - tiltu vai nu nojaukt, vai arī uzlabot esošā projekta ietvaros.

"Šobrīd gaidām izšķirošo atbildi no Rīgas pilsētas būvvaldes. Viņi var vai nu atļaut tiltu remontēt esošās būvatļaujas ietvaros, vai arī nē. No šīs atbildes būs atkarīgs, kā rīkosimies tālāk," rezumēja Reinbahs.

Kā ziņots, uz Deglava pārvada remontdarbi ir apstājušies jau no aprīļa beigām, kad iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) drošības apsvērumu dēļ tiltu satiksmei slēdza.

 

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka pareizais variants ir tiltu nojaukt un ātri uzbūvēt jaunu. Remontēt vecu graustu, tas ir - kā lāpīt prezervatīvu no iekšpuses.
Protams !
P
Netiks pabeigts,jo neviens tur nestrādā ! p.s. Katru rītu un vakaru tur braucu,pēc atvēršanas es nevienu strādnieku tur neesmu redzējis !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas