Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Deju kolektīvs Zelta sietiņš atceļā no Kazahstānas izvairās no nokļūšanas Turcijas nedienu epicentrā

Deju kolektīvs Zelta sietiņš piektdien vakarā, plānojot ceļu uz mājām no Kazahstānas, kur iegūts Grand Prix diploms par uzvaru konkursā Astanā, izvairījies no nokļūšanas Turcijas pilsētā Stambulā brīdī, kad tur daļa armijas spēku bija paziņojusi par apvērsumu ar tam sekojošām nekārtībām un bīstamību cilvēkiem.

Kolektīva vadītāja Baiba Rasma Šteina portālam Diena.lv pastāstīja, ka kolektīvs pašlaik uzturas Astanā, kur ar Latvijas vēstniecības Kazahstānā gādību ir izmitināti viesnīcā un gaida, kad atkal būs iespējama kompānijas Turkish Airlines satiksme uz Rīgu.

"Ar mums viss ir kārtībā! Esam izmitināti hotelī Marriott, kas ir oficiālā turku lidsabiedrības viesnīca. Esam labi aprūpēti, izguldīti un pabaroti. Sveicieni visiem Latvijā, ar mums viss ir kārtībā!" teica Šteina. Viņa izteica pateicību Latvijas vēstniecībai Kazahstanā un tās otrajai sekretārei Ingai Graudiņai, Astanā dzīvojošajam latvietim Gintam Skodovam un Zelta sietiņa dejotāju vecākiem, ar kuriem kontakti, pateicoties mobilajām tehnoloģijām, neziņas pilnajās stundās bijuši nepārtraukti.

Šteina atzina, ka dejotāji piektdien vakarā jau bija tikuši līdz lidmašīnai, taču tad tika nolemts palikt Kazahstānā un nedoties reisā caur uz Stambulu, kad kļuva zināma pirmā informācija par notikumiem Turcijā. Tikai apmēram pēc stundas sekoja Turkish Airlines paziņojums, ka reiss tiek atcelts. Tajā brīdī vēstniecības Kazahstānā ļaudis noorganizēja autobusus, lai deju kolektīvs var nokļūt viesnīcā. Jauka detaļa, ka arī viesnīcas vadītājs izrādījies latvietis, piebilda Zelta sietiņa vadītāja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas