Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Dienas replika. Gandrīz novilkts

Administratīvā rajona tiesa 28. decembrī skatīs šveiciešu uzņēmuma Stadler lūgumu apturēt Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) lēmumu ļaut slēgt līgumu par 34 jaunu elektrovilcienu un septiņu dīzeļvilcienu iegādi un apkopi ar Spānijas uzņēmumu CAF.

Līdz ar to gada pēdējā nedēļa var kļūt par nozīmīgu skandalozajā vilcienu iepirkuma lietā, kur Latvijā sadūrušās divu lielu Eiropas uzņēmumu - spāņu Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles SA (CAF, kas konkursā startē kopā ar mūsu Rīgas vagonbūves rūpnīcu (RVR)) un šveiciešu Stadler Bussnang AG (Stadler) - intereses par aptuveni 400 miljonu latu vērtu ilgtermiņa līgumu.

Ja tiesa Stadler lūgumu noraidīs un CAF aizvien vēl turpinās pretendēt uz līguma noslēgšanu, tas nenozīmē, ka jautājums par vilcienu iepirkumu būs izsmelts. Valdība, tā vien izskatās, ir klaji nostājusies Stadler pusē un izvirzījusi astoņus papildu nosacījumu, lai tiktu parakstīts līgums, neskatoties uz CAF uzvaru konkursā. Valdība prasa, lai Pasažieru vilciena valde jau pēc konkursa (!) izvērtē tiesiskos un ekonomiskos riskus, kas varētu radīt papildu slodzi budžetam, kā arī gūst pārliecību, ka nākotnē netiks apšaubīts no ES plānotais projekta līdzfinansējums 100 miljonu latu apmērā un ka daļa no vilcieniem tiks ražoti Latvijā.

Dienas rīcībā ir neoficiāla informācija, ka CAF tomēr varētu pagarināt dalību konkursā, neskatoties uz to, ka izdarīts viss, lai CAF no tā atteiktos. CAF izgāšana būtībā nozīmētu, ka jaunos vilcienus neražos Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas