Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Otrdiena, 28. maijs
Vilhelms, Vilis

Dobeles novadā jaunieši atrastu artilērijas lādiņu iemet ugunskurā

Ceturtdien Dobeles novadā kādi jaunieši, kuri atrada vienu 120 mm artilērijas lādiņu,  iemeta to ugunskurā. Vietējais iedzīvotājs, redzot jauniešu rīcību, steidza izvilkt lādiņu no ugunskura un vēlāk par to ziņoja Valsts policijai, portālu Diena.lv informēja Zemessardzes štāba pārstāve Guna Freimane.

Kopumā ceturtdien Zemessardzes 54.Inženiertehniskā bataljona Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas (NMN) rota saņēma izsaukumus par atrastiem sprādzienbīstamiem priekšmetiem, minēja G.Freimane.
Liepājā NMN rota devās uz diviem izsaukumiem. Kalpaka ielā iedzīvotāji atrada vienu artilērijas lādiņu, bet Liepājas ostā - 105 mm artilērijas lādiņu.

Pārējos izsaukumos NMN speciālisti konstatēja trīs šauteņu granātas Sabilē, vienu artilērijas lādiņu un divas šauteņu granātas Priekules novadā un vienu artilērijas lādiņu Ādažu novadā.

Visus atrastos lādiņus speciālisti neitralizēja tuvākajā drošajā vietā. Kopā neitralizēšanas darbos ceturtdien tika iesaistīti deviņi karavīri.

Nacionālie Bruņotie spēki lūdz iedzīvotājus būt uzmanīgiem un, atrodot priekšmetus, kas varētu būt sprādzienbīstami, nekādā gadījumā tos neaiztikt. Vietu, kur tie atrasti, iespēju robežās jāiezīmē un par atradumu jāziņo tuvākajā policijas nodaļā vai pa telefonu 112. Pēc informācijas saņemšanas uz notikuma vietu dosies NMN speciālisti, kuri atrastos priekšmetus neitralizēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas