Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Dombrovskis: jāpārskata līgums par digitālo apraidi

Lai nepieļautu komerctelevīziju aiziešanu no bezmaksas apraides, ir jāpārskata savulaik noslēgtais līgums par digitālo apraidi, intervijā LNT raidījumam _900 sekundes _sacīja premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība).
Dombrovskis uzsvēra, ka LNT un TV3 ir jāpaliek bezmaksas apraidē.

"Būtiskākais jautājums šajā situācijā ir panākt valstij neizdevīgi noslēgtā līguma [pārskatīšanu], kas tika noslēgts, iesaistot dažādas nevajadzīgas starpnieka firmas, kā rezultātā digitālā apraide Latvijā izmaksā trīsreiz dārgāk nekā, piemēram, Igaunijā. Šīs valstij neizdevīgais līgums ir jāpārskata, un šis jautājums ir jārisina šādā veidā," uzskata Dombrovskis.

Jau vēstīts, ka TV3 un LNT ir brīdinājušas, ka no 1.janvāra tās varētu izstāsties no bezmaksas piedāvājuma virszemes apraidē. Televīzijas pamato, ka uzņēmuma Lattelecom prasītā ikgadējā maksa par bezmaksas apraidi, kas ir 650 tūkstoši latu, tām ir par lielu.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija otrdien vienojās lūgt valdību nākamā gada budžetā atrast līdzekļus, lai arī pēc šā gada beigām skatītājiem bezmaksas apraidē būtu pieejamas komerctelevīzijas – TV3 un LNT.

Līgums par digitālās apraides nodrošināšanu pirms vairāk nekā diviem gadiem tika noslēgts starp Lattelecom un Latvijas Valsts radio un televīzijas centru (LVRTC). Lattelecom par digitālās TV ieviesēju un nodrošinātāju Latvijā tika izvēlēts Satiksmes ministrijas rīkotā konkursā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas