Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Drīzumā airBaltic atsāks lidojumus ar ārkārtas nosēšanos veikušo lidmašīnu

Latvijas aviosabiedrība airBaltic jau drīzumā atsāks lidojumus ar lidmašīnu Bombardier Q400 NextGen, kas septembra vidū tehnisku bojājumu dēļ bija spiesta veikt ārkārtas nosēšanos lidostā Rīga, šodien žurnālistus informēja airBaltic valdes priekšsēdētājs Martins Gauss.Viņš norādīja, ka pagaidām vēl nav zināmi pilnīgi visi incidenta iemesli un darbs pie to noskaidrošanas un izmeklēšana turpinās, taču lidmašīna ir saremontēta un drīzumā atsāks lidojumus.

Kanādas avioražotāja Bombardier viceprezidents Robs Devārs šodien apliecināja, ka arī Kanādas uzņēmums līdzdarbojas incidenta izmeklēšanā.Vienlaikus viņš uzsvēra, ka konkrētā modeļa lidmašīnu sniegums līdz šim ir bijis ļoti veiksmīgs un šādas situācijas Bombrardier praksē neesot izplatīta parādība.Kā ziņots, 17.septembrī tehnisku iemeslu dēļ airBaltic reiss BT641 ar lidmašīnu Bombardier Q400 NextGen no Rīgas uz Cīrihi starptautiskajā lidostā Rīga veica nosēšanos paaugstinātas drošības apstākļos. Lidmašīnai bija radušās problēmas ar priekšējo šasiju. Lidmašīnas ārkārtas nosēšanās dēļ neviens necieta.Incidenta dēļ uz vairākām stundām bija slēgts lidostas Rīga skrejceļš.Lidmašīna nodota izmeklētāju rīcībā, izmeklēšanu vada Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojs.Pagājušajā nedēļā airBaltic informēja, ka pēc incidenta pārbaudītas pārējās Bombardier Q400 NextGen lidmašīnas, pārliecinoties par to drošumu, kā arī tiek gatavota programma padziļinātām flotes pārbaudēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas