Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Dūklavs Mārupē iepazīstas ar gurķu audzēšanu ziemā

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) trešdien apmeklēja  Latvijā pirmo uzņēmumu - SIA Mārupes siltumnīcas, kas audzēs gurķus arī ziemas sezonā.

Mārupes siltumnīcas ir Latvijā lielākais dārzeņu audzētājs. Uzņēmums jaunā projekta būvniecībā un iekārtošanā ieguldījis 2,2 miljonus eiro, izbūvējot 5000 kvadrātmetru lielu jaunu siltumnīcu ar ziemas apstākļiem atbilstošu apgaismes tehniku, līdz ar ko par trīs reizēm pieaugs ražība no viena siltumnīcas kvadrātmetra.

Šāda darbības efektivitātes uzlabošana ir būtiska, un uzņēmuma ienākumus vairs neietekmēs sezonalitāte.

SIA Mārupes siltumnīcas mātesuzņēmuma SIA Sabiedrība Mārupe vēsture sākusies 1948.gadā, kad tika dibināts kolhozs Mārupe. Savu pašreizējo nosaukumu uzņēmums ieguva 2004.gadā. SIA Mārupes siltumnīcas darbības veids ir segto platību dārzeņu ražošana. Dārzeņu produkcija tiek realizēta kooperatīvajai sabiedrībai Baltijas dārzeņi. Sezonā uzņēmums iegūst un realizē aptuveni 4700 tonnas gurķu un tomātu, savukārt kopējā zemstikla platība ir 9,6 hektāri, no kuriem sešos hektāros aug gurķi un 3,6 hektāros - tomāti.

Firmas.lv datubāze rāda, ka uzņēmums Mārupes siltumnīcas 2014.gadā strādāja ar 8,1 miljona eiro apgrozījumu un 533 968 eiro peļņu. Savukārt uzņēmums Sabiedrība Mārupe 2014.gadā strādāja ar 5,95 miljonu eiro apgrozījumu un 166 666 eiro peļņu. Uzņēmuma Sabiedrība Mārupe īpašnieki ir virkne privātpersonu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas