Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Dzelzceļa konteineros atrod 26,4 miljonus kontrabandas cigarešu

Veicot dzelzceļa kravu konteineru muitas fiziskās kontroles pasākumus Rēzeknes muitas kontroles punktā, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas novērsa 26 390 000 cigarešu kontrabandu. Vilciens, kura sastāvā tika atklāti konteineri ar kontrabandas cigaretēm, iebrauca Latvijā no Krievijas, portālu Diena.lv informēja VID.

Pirmdien, 5. martā, Rēzeknes II muitas kontroles punkta darbinieki, pamatojoties uz informācijas analīzes rezultātiem, kas tika saņemta no Kārsavas muitas kontroles punkta kolēģiem, veica sešu dzelzceļa konteineru padziļinātu pārbaudi. Atverot konteinerus, konstatēts, ka priekšpusē novietotas piesegpreces (maisi ar minerālmēsliem un tukša plastmasas tara), aiz tām izveidota dēļu starpsiena, savukārt aiz starpsienas atrodas kastes ar cigaretēm. Kontroles gaitā no konteineriem tika izkrautas 2 139 kastes ar cigaretēm Fest un 500 kastes ar cigaretēm NZ Gold ar Baltkrievijas akcīzes markām. Kopumā muitas kontroles rezultātā tika izņemti 26 390 000 cigarešu.

Par konstatēto muitas noteikumu pārkāpumu  saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu uzsākta lietvedība administratīvo pārkāpumu lietā un lietas materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

Top komentāri

MZGD
M
Cigaretes, cik man zināms, pārdod paciņās. Pārsvarā paciņās ir iepakotas 20 cigaretes un paciņas iepakotas blokos (parasti 10 paciņas blokā). Tracina, ka rakstas cigaretes pēc skaita, reāli nemaz tik daudz to bloku nav - tikai 131 950. Tos miljonus raksta, lai izskatītos iespaidīgāk...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas