Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Dzimtā valoda vērsusies Ģenerālprokuratūrā ar prasību pret Kariņu

Biedrība Dzimtā valoda vērsusies Ģenerālprokuratūrā ar prasību ierosināt kriminālprocesu pret Eiropas Parlamenta deputātu Krišjāni Kariņu, portālu Diena.lv informēja biedrības Dzimtā valoda priekšsēdētājs Vladimirs Lindermans.

K.Kariņš intervijā žurnālam Playboy sacījis: "Mums vajag, lai tie krievi, kas šeit aug, uzaug par latviešiem... Mums vajag saprast, ka integrācija ved uz asimilāciju, un tam ir jābūt mūsu mērķim - asimilēt viņu bērnus".

"Šie vārdi, kā arī citas intervijas frāzes nepārprotami norāda, ka Kariņa kungs aicina asimilēt spaidu kārtā bērnus, kas pieder pie citas nacionālas grupas," teica V.Lindermans.

Biedrības vadītājs uzsvēra, ka Latvijas Republikas Krimināllikuma 71. pants kvalificē par genocīdu ricību pret kādu nacionālu, etnisku, rases vai reliģijas cilvēku grupu, "nododot bērnus piespiedu kārtā no vienu cilvēku grupas otrā". Viņš arī skaidroja, ka Krimināllikumā  paredzētais sods par publisku aicinājumu uz genocīdu ir brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem.

"Uzskatām, ka Krišjāņa Kariņa vārdi intervijā žurnālam Playboy satur nozieguma sastāvu saskaņā ar Krimināllikuma 71.1 pantu," norādīja V.Lindermans.

"Mūsu mērķis: panākt tiesas lēmumu, kas notiesās šādus aicinājumus. Tādējādi mēs iegūsim specīgu juridisku instrumentu pret krievu skolu latviskošanu piespiedu kārtā," paziņojumā pauda V.Lindermans.

Jau ziņots, ka intervijā žurnālam Playboy Eiroparlamenta deputāts K.Kariņš (Vienotība) izteicies, ka "Latvijā pret krieviem nav jācīnās, tieši otrādi - ir jādod viņiem drošības sajūta, ka viņi te ir gribēti, vienlaikus viņu bērnu asimilēšanai ir jābūt par mūsu mērķi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas