Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ēdinātāji rosinās palielināt klientu skaitu pie viena galdiņa

Līdz ar valdības lēmumu mazināt ierobežojumus atpūtas, izklaides jomā, ēdinātāji rosinās palielināt atļauto klientu skaitu pie viena galdiņa, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas tūrisma attīstības biroja valdes priekšsēdētājs, Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis.

Viņš norādīja, ka valdības lēmums nav revolucionārs, taču tas ir pozitīvs solis, kas attiecas uz ierobežojumu mīkstināšanu.

Jenzis atzīmēja, ka Ekonomikas ministrijai bija noteikts izveidot vadlīnijas, pēc kurām ēdināšanas uzņēmēji var turpināt savu darbību. Līdz šim apstiprinājies, ka vadlīnijas ir efektīvas un tās darbojas.

Ņemot vērā pozitīvos rezultātus, Jenzis atklāja, ka ēdināšanas nozare sniegs priekšlikumus Slimības profilakses un kontroles centra (SPKC) speciālistiem par iespēju palielināt klientu skaitu pie viena galdiņa. "Ja patlaban ir 2x2 princips, mēs gribētu, lai ir 4x2," pauda Jenzis, norādot, ka priekšlikumos būs arī par klientu plūsmu ēdinātāju iekštelpās un āra kafejnīcās.

LETA jau ziņoja, ka ceturtdien valdība nolēma, ka līdz ar Covid-19 dēļ ieviesto ierobežojumu mīkstināšanu tiek atļauti pasākumi līdz 25 cilvēkiem, savukārt to maksimālais pieļautais ilgums iekštelpās būs trīs stundas, kamēr uz āra pasākumiem laika limits neattieksies.

Tāpat lemts, ka kultūras, izklaides, sporta un citas atpūtas vietas darbu varēs uzsākt ne agrāk kā plkst.7 un beigt ne vēlāk kā plkst.24.

Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludinātā ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9.jūnijam, vienlaikus lemjot par būtisku dažādu ierobežojumu atvieglošanu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību Latvijā, valdība iepriekš lēma no 13.marta līdz 14.aprīlim valstī izsludināt ārkārtējo situāciju, kuras laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu. 7.aprīlī Ministru kabinets pieņēma lēmumu pagarināt valstī ārkārtējo situāciju līdz 12.maijam.

Top komentāri

Stulbi ierobežojumi
S
4 cilvēki, kuri kopā strādā vienā telpā, visi kopā atnāk līdz kafejnīcai, bet tur viņi vairs nedrīkst sēdēt viens otram blakus
VVZ
V
Tie, kas būs nolūzuši zem galda, netiks ieskaitīti- to noteiks MK jaunie noteikumi. Un tiem, kas aizmiguši ar seju salātos, tiks pielietots skaitīšanas koeficients 0,5.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas