Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Egle turpina ārstēties, bet mazliet izbauda arī vasaru

Valsts prezidenta padomniece Elīna Egle, ar kuru Valsts prezidents Andris Bērziņš vienojās pārtraukt darba attiecības jau jūnija sākumā, joprojām ārstējas un līdz ar to ir šajā amatā. «Es tiešām vēlos ātrāk tikt projām, un tas ir mūsu abpusējs lēmums,» Dienai otrdien sacīja E. Egle, kurai tagad jāiziet fizioterapijas kurss. Tas beigsies jūlija vidū, kad arī kļūšot skaidrs, vai ārstēšanās jāturpina.

Pāris dienu pēc sarunām par darba attiecību pārtraukšanu Rīgas pilī E. Eglei ārsts izsniedza darba nespējas lapu, jo viņai bija konstatētas muguras problēmas. Par spīti tām, E. Egle vēl jūnija sākumā piedalījās vairākos pasākumos, tāpēc Valsts prezidenta kanceleja informēja sabiedrību, ka E. Egle vairs nepārstāv Valsts prezidenta viedokli. Lai gan, pusēm vienojoties, prezidenta padomniece varētu pārtraukt darbu prezidenta komandā arī uzreiz, viņa šādu iespēju neizmantoja, jo vēloties zināmu sociālo stabilitāti ārstēšanās laikā. Darba devējam nav pamata no darbinieka prasīt, lai viņš paraksta vienošanos slimības laikā. «Slimības lapu» var izmantot pat sešus mēnešus, taču E. Egle apgalvoja, ka viņai nav vēlēšanās vilcināt laiku - piemēram, uz bezmaksas tomogrāfijas izmeklējumiem bijis jāgaida divi mēneši, bet viņa izmantojusi maksas medicīnas pakalpojumus. Atšķirībā no ierēdņiem, pie kuriem pieder arī ministriju valsts sekretāri, kurus ir ļoti grūti atbrīvot no amata, padomniekiem kā amatpersonām nav šāda aizsardzības mehānisma, lai rastos vēlēšanās tiesāties. E. Egle arī vēloties atgriezties aktīvā darba dzīvē, jo «man ir, ar ko nodarboties», piemēram, vairāki privātā biznesa projekti. Strādājot prezidenta komandā, viņai visgrūtāk bijis pieņemt to, ka padomniekam nav iespējas pašam izteikt savu viedokli par ekonomikas un politikas procesiem, ko viņa agrākajā darbā Latvijas Darba devēju konfederācijā bija pieradusi darīt.

Pēc Līgo svētkiem interneta vidē parādījās fotogrāfija, kurā E. Egle bija redzama ar ziedu vainadziņu galvā draugu lokā pie ugunskura. E. Egle apstiprināja, ka Jāņu vakarā patiešām neesot palikusi mājās, jo viņai neesot gultas režīms. Ar šādu muguras kaiti grūtāk pat esot sēdēt nekā staigāt, kas pat ir vēlams, stāstīja E. Egle. Valsts prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne teica, ka Valsts prezidenta kanceleja neplāno šajā situācijā iejaukties, jo - ja cilvēkam ir darba nespējas lapa un ir nepieciešama nopietna ārstēšanās, tad tā ir ārsta kompetence. Nav arī iecerēts komandā pieņemt jaunu darbinieku, kas atbildētu par ekonomikas jautājumiem. Pienākumi ir sadalīti starp esošajiem padomniekiem. Vasaras sākumā Valsts prezidenta komandā mainījās vairāki cilvēki, taču vairāk nekādas pārmaiņas tajā neesot iecerētas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas