Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Eiroparlamentārietei partijā droša aizmugure

Pamācības, kuras pagājušajā nedēļā Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Iveta Grigule sniedza premjeram Mārim Kučinskim (ZZS), aicinot viņu "trīs reizes padomāt, pirms viņš nāk klajā ar asiem priekšlikumiem", varot uztvert arī kā signālu valdības maiņai. To Dienai pieļāva Latvijas Universitātes profesors Jānis Ikstens. Viņaprāt, "tas izskatījās pēc gulošā spārdīšanas, bet viņas izteicienu var interpretēt arī kā ālēšanos, kad nav vairs ko zaudēt, ja Grigule saprot, ka viņas karjera Zaļo un Zemnieku savienībā iet uz beigām". Politologs gan piebilda, ka indikāciju par to nav, jo partija nesteidz viņu nosodīt.

Pērnajā rudenī premjers Kučinskis aicināja Latvijas Zemnieku savienības (LZS) valdi izvērtēt Grigules darbību Eiropas Parlamentā. Tajā viņa nobalsoja pret rezolūciju, kurā EP deputāti brīdina, ka pieaug pret Eiropas Savienību vērstā Krievijas un islāma teroristisko grupējumu īstenotā propaganda. Drīz pēc tam intervijā Latvijas Televīzijā (LTV) premjers norādīja, ka "viņa ir pārkāpusi visas robežas, kādas vien varēja pārkāpt". Vadības līmenī neesot šaubu, ka ir jāšķiras, teica Kučinskis, atbildot uz jautājumu, vai Griguli vajadzētu izslēgt no partijas.

LZS valde viņas darbību izvērtēja tikai pagājušajā nedēļā un rekomendēja skaidrot sabiedrībai savu viedokli. LZS Rīgas nodaļa ar Griguli plāno tikties 25. janvārī, taču nekas neliecina, ka tā varētu lemt par politiķes izslēgšanu. LZS valdes ieteikumu runāt ar sabiedrību daļēji Grigule ņēma vērā. Pagājušajā nedēļā viņa sniedza interviju LTV raidījumam Panorāma. Tajā Grigulei arī tika atgādināts Kučinska teiktais, uz ko viņa atbildēja: "Jūs arī varat vēlēties, lai mani izslēdz no partijas, bet mēs ar premjeru esam dažādās partijās. Premjeram vajadzētu trīs reizes padomāt, pirms viņš nāk klajā ar tik asiem priekšlikumiem." Uz jautājumu, kāpēc viņa neskaidro sabiedrībai savu viedokli, politiķe atteica: "Ir laiks, kad to ir jāskaidro, un ir laiks, kad to nav jāskaidro. Kad visi apkārt kliedz un tu esi tirgus laukumā uz plača, tad nav jēgas skaidrot."

 Visu rakstu lasiet pirmdienas, 23. janvāra, laikrakstā Diena!

Top komentāri

Trio
T
Grigule ir ZZS patiesā seja, to derētu atcerēties jebkuram saprātīgajam vēlētājam.
Otkats Lielais
O
Ievēlēta par jūrmalniekiem noblēdītu naudu!
žemiņ žibao
ž
tas citaadi nav izskaidrojams , kaa tikai , ka muusu komunistiem ir kopiigs plaans ar krievijas krieviem par ES graušanu , muuseejie no iekšpuses , tie no aarpuses, Kučinskis šajaa procesaa ir mells un maziņš, lembe ir galvenais leemeejs un noteiceejs , taa mai*a gandriis skaļi Kučinskim pateica ,nestaavi lembem ceļaa , tu esi pulku par vaargu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas