Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Eštone ar Kravčuku par pilsoņu karu Ukrainā nav runājusi

Eiropas Savienības (ES) augstā pārstāve ārlietās un drošības politikas jautājumos Ketrina Eštone, kura ieradusies vizītē Latvijā uzreiz pēc viesošanās protestu pārņemtajā Ukrainā, Rīgā vēlreiz apliecināja ES atbalstu Ukrainai.

"Mēs turpināsim iesaistīties un sniegt atbalstu Ukrainai," pēc tikšanās ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (Reformu partija) žurnālistiem preses konferencē uzsvēra  Eštone.

Taujāta, vai ES varētu vērst pret Ukrainu sankcijas, augstā pārstāve norādīja, ka ES vienmēr apsver visas iespējas, meklējot veidu, kā vislabāk attīstīt politisko dialogu Ukrainā, taču patlaban tiek strādāts pie tā, lai šis dialogs atjaunotos un tiktu virzīts uz priekšu. "Tas ir labākais veids, kā Ukrainai tikt galā ar šī brīža pārbaudījumiem," sacīja augstā pārstāve. Arī Rinkēvičs teica, ka ir vienisprātis ar Eštoni, un situāciju Ukrainā var atrisināt tikai paši ukraiņi "reālpolitiska dialoga ietvaros".

Eštone Kijevā tikusies arī ar Ukrainas bijušo prezidentu Leonīdu Kravčuku, kurš masu medijiem iepriekš izteicies, ka viņa valsts atrodas uz pilsoņu kara sliekšņa. "Mēs nerunājām šādā valodā," komentēja Eštone. Ar Kravčuku viņa spriedusi par dialoga virzību un bijušo līderu iesaisti šī procesa veicināšanā. Vienlaikus Eštone uzklausījusi arī Kravčuka bažas par situāciju Ukrainā.

Sarunā ar Latvijas ārlietu ministru runāts arī par Latvijas 2015.gada pirmajā pusē gaidāmo prezidentūru ES Padomē, tostarp mūsu valsts minētajām prioritātēm - Austrumu partnerību un sadarbību ar Centrālāziju. Eštone bilda, ka, Latvijai gatavojoties prezidentūrai ES, kopīgi tiks veikts darbs attiecību stiprināšanai ar Centrālāzijas valstīm. Rinkēvičs sacīja, ka bieži vien rodoties maldīgs priekšstats, ka Latvija nedomājot par dienvidu kaimiņiem, bet tā neesot tiesa, jo tie mūsu valstij esot tik pat būtiski kā austrumu partneri. 

Tikšanās laikā skartas arī ES un Krievijas attiecības, tostarp Lietuvā izjustais lielās kaimiņvalsts spiediens, Viļņai veicot ES prezidējošās valsts pienākumus. "Visas 28 dalībvasltis kopīgi vēlas spēcīgas attiecības ar Krieviju. Spēcīgas attiecības nozīmē arī būt atvērtiem, atklātiem un godīgiem par bažām, kas arī skar attiecības," teica Eštone, bilstot, ka ES ir konstruktīvas sadarbības piemēri ar Krieviju. Viņa apliecināja, ka kopīgi ar Latviju strādās, lai gatavotu Rīgas 2015.gada Austrumu partnerības samitu.

Šī bija pirmā Eštones vizīte Latvijā. Viņa medijiem norādīja, ka labprāt Rīgā atgriezīsies vēlreiz, lai,  iespējams, jau siltākos laika apstākļos labāk apskatītu pilsētu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas