Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

FKTK padomes locekļiem plāno dot pieeju valsts noslēpumam

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija otrdien konceptuāli atbalstīja grozījumus likumā Par valsts noslēpumu, kas paredz, ka pieeja valsts noslēpumam un tiesības to izmantot savu amata pienākumu veikšanai ir arī Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padomes locekļiem.

Kā aģentūru LETA informēja parlamenta Preses dienestā, grozījumu mērķis ir noteikt tiesības FKTK padomes locekļiem iegūt pilnvērtīgu informāciju normatīvajos aktos noteikto uzdevumu veikšanai, ņemot vērā finanšu sektora lomu valsts ekonomiskās stabilitātes nodrošināšanai.

Likumprojekts Saeimā virzīts kopā ar grozījumiem Finanšu un kapitāla komisijas likumā, par kuru skatīšanu ir atbildīga parlamenta cita komisija un ar kuriem plānots noteikt, ka par FKTK priekšsēdētāju un padomes locekli var būt persona, kura atbilst normatīvajos aktos noteiktajām prasībām, lai saņemtu speciālo atļauju pieejai valsts noslēpumam. Tāpat attiecīgais likumprojekts paredz - ja ir stājies spēkā galīgais nolēmums par speciālās atļaujas pieejai valsts noslēpumam anulēšanu, tas ir pamats priekšsēdētāja vai padomes locekļa atbrīvošanai no amata pirms noteiktā termiņa.

Lai izmaiņas stātos spēkā, tās vēl trīs lasījumos jāskata Saeimā.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka vislielākais valsts noslēpums ir noslēpumu iztrūkums .
VVZ
V
Valsts noslēpumu pieejas sistēma stiprina maizīškantora varu. Nu jau vairs nav nozīmes, kas tiek ievēlēts vai iecelts- pēdējais vārds un absolūtā vara pieder maizītim. Tas saucas totalitārisms.
Def
D
kas tas par murgu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas