Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

FOTO: Darbu sāk masu vakcinācijas centri

Šodien astoņās Latvijas pilsētās sāka darbu pirmie masu vakcinācijas centri pret Covid-19, liecina Veselības ministrijas (VM) sniegtā informācija.

No plkst.10 bija pieejami trīs vakcinēšanas centri Rīgā - Ķīpsalas hallē, centrā Atta un Rīgas Centrāltirgus Gastro paviljonā. Šajā laikā darbu sāka arī centri Valmieras Kultūras centrā, Latgales vēstniecībā Gors Rēzeknē, Daugavpils Latviešu kultūras centrā un Daugavpils Kultūras pilī, Jēkabpils Sporta centrā, Zemgales olimpiskajā centrā Jelgavā, Liepājas Olimpiskajā centrā un Jūrmalas Sporta skolā. Visi šie centri strādās līdz plkst.18.

Rīgā, Jelgavā, Liepājā un Jūrmalā izvietotie centri strādās arī svētdien, kā arī pirmdien. Savukārt Valmierā, Rēzeknē, Jēkabpilī un Daugavpilī esošie centri darbosies tikai šodien.

Savukārt Cēsīs, bijušajā veikalā Super Netto, vakcinācijas process sāksies svētdien un turpināsies arī pirmdien. Arī šis centrs darbosies no plkst.10 līdz 18.

Vakcinēšanas procesu centros nodrošina SIA Veselības centrs 4, AS Veselības centru apvienība, SIA Vizuālā diagnostika, Vidzemes un Rēzeknes slimnīcas, SIA LUC Medical, Latgales medicīnas centrs, Jēkabpils reģionālā slimnīca.

Kopumā Lieldienu brīvdienām masu vakcinācijas centros būs pieejamas 9883 vakcīnu devas. Visvairāk plānots izpotēt Rīgā - 5400 devu. Vismazāk devu - 308 - iedalītas Rēzeknes centram. Relatīvi maz devu plānots izlietot arī Daugavpilī, kopumā - 473.

 Rīgā darbu sāka trīs masu vakcinācijas pret Covid-19 centri, un pie diviem no tiem jau dienas pirmajā pusē veidojušās rindas, novēroja aģentūra LETA. Pie lielākā masu vakcinācijas punkta, kas izvietots centrā Atta, vēl pirms plkst.10 bija izveidojusies vairākus desmitus cilvēku liela rinda.

Šajā centrā darbojās četras reģistrācijas vietas, bet tikai daļa no vakcinācijas kabīnēm. Medicīnas personāls ir ģērbies aizsargtērpos. Gan pie Atta centra, gan arī pārējiem vakcinācijas punktiem cilvēkiem tiek mērīta temperatūra.

Ķīpsalas izstāžu centrā izvietotajā masu vakcinācijas punktā rindas neveidojās, process noritējis raiti, lai gan darbojusies vien aptuveni trešdaļa vakcinēšanas kabīņu. Apskatīt procesu bija ieradusies Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča, savukārt kā zemessargs centrā cilvēkus, kam paredzēts saņemt poti, laida iekšā Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis (JV).

Lielāka cilvēku neapmierinātība bija vērojama pie Rīgas Centrāltirgus Gastro tirgus, kur šodien arī darbu sāka masu vakcinācijas punkts. Vakcinācijas process šeit bija iekavējies, kā rezultātā cilvēki rindā pie ieejas bija spiesti pavadīt pat vairāk par pusstundu, turklāt kādu brīdi šiem cilvēkiem bija jāgaida, stāvot lietū. Vēlāk gan ārā tika iznesti daži krēsli, lai uz tiem varētu sēdēt, gaidot savu kārtu.

Cilvēki sūdzējās, ka, lai arī ieradušies laikus vai pat agrāk, viņu potēšanās laiks ievērojami novirzījies no pieraksta laika.

Tomēr rinda pie Centrāltirgū izvietotā vakcinācijas centra kādā brīdī izsīka, pie durvīm gaidot vien dažiem cilvēkiem, novēroja aģentūra LETA.

VM informē, ka otrdien un trešdien Latvijā kopumā vakcīnu ražotāji piegādājuši 68 400 vakcīnas, no tām 12 600 tiks novirzītas otrajām devām, bet visas pārējās paredzētas raitai iedzīvotāju vakcinācijai.

Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča iepriekš medijiem norādījusi, ka liela mēroga vakcinācijas centrus plānots atvērt jau uz Lieldienu brīvdienām.

Vakcinācijas centrus, pēc Juhņēvičas paustā, plānots piesaistīt gadījumos, kad pieejamais vakcīnu daudzums pārsniedz ģimenes ārstu, slimnīcu un privāto pakalpojumu sniedzēju kapacitāti, kas ir 55 000 vakcinācijas reizes nedēļā. Kopā ar vakcinācijas centriem plānotās vakcinācijas jaudas ir 100 000 līdz 150 000 vakcinācijas reizes nedēļā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas