Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

FOTO: Gājiens klimata pārmaiņu radīto problēmu aktualizēšanai

Rīgas centrā piektdienas pēcpusdienā norisinājās publiska akcija Globālais streiks nākotnei ar mērķi aktualizēt klimata pārmaiņu radītās problēmas.

Pasākums ir daļa no globālas akcijas, kuras laikā nevalstiskās organizācijas rīkos gājienus arī Briselē, Vilvurdā, Londonā un Barselonā, kā arī vairākās Norvēģijas, Austrijas, Nīderlandes un Vācijas pilsētās.

"Neskatoties uz neskaitāmiem klimata nolīgumiem, nekas nav mainījies. Mūsu emisiju līmenis turpina pieaugt, nafta un ogles turpina degt un turpina atņemt mūsu nākotni. Mums ir jācīnās par mūsu nākotni! Ja mēs nevaram mainīt valdības prioritātes, mums, jauniešiem - nākotnei, ir jāpieprasa, lai klimata pārmaiņu mazināšana tiktu izvirzīta kā prioritāte numur viens valdības darbā [..]," teikts gājiena aprakstā sociālajā tīklā Facebook.

Organizatoru paziņojumā norādīts, ka pēdējie pieci gadi globālā mērogā bijuši karstākie novērojumu vēsturē. Viņi arī atzīmējuši, ka saskaņā ar Nacionālā aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) zinātnieku veikto analīzi, vidējā temperatūra pasaulē kopš 1880. gada ir palielinājusies par aptuveni 0,8 grādiem.

"Tas, iespējams, neizklausās daudz, taču šis pieaugums ir izsitis mūsu planētas trauslo līdzsvaru un ir novedis pie karstuma viļņiem, sausuma un mežu ugunsgrēkiem neticamākajās vietās, piemēram, Lapzemē. Koraļļu rifi, kas atbalsta visdažādākās jūras dzīves formas, atrodas uz sabrukuma robežas, un tas konstatēts vēl pirms pagājušās vasaras rekordlielajiem karstuma viļņiem Austrālijā. Zemes polos ledus kūst mazu valstu lielumā," klimata pārmaiņu radītās sekas aprakstīja gājiena organizatori.

Top komentāri

hmm
h
Lai saprastu klimata problēmu, ir jāpaskatās, kurš par to runā. Ja par to runā tas, kurš vienmēr melo, tad tā ir acīmredzami liela mēroga afēra. Pasaules līmeņa OIK.
ļuļa
ļ
nez šie klimata kareivji jau ir atteikušies no saviem aifoniem? jeb tāpat kā viņu rietumvalstu līdzinieki maina tos katru gadu, nenormāli piedrazojot pasauli? un vēl - šitie šmurguļi ir tipiska patērētāju sabiedrība, kas bez modernajām tehnoloģijām vispār vairs nespēj izdzīvot. lai sāk paši ar sevi, atsakās no mobīlajiem, playstationiem, lai pērk tikai vietējos un tikai sezonālos augļus un dārzeņus utt. u.t. jopr. un kad kādu gadiņu tā būs nodzīvojuši, tad lai arī sāk prasīt no citiem taupīt dabu.
Dauņeksterminators
D
Mani vecāki, kuri bija baudījuši itin visus 20. gadsimta "labumus", bieži atkārtoja : "Viena no pretīgākajām lietām pasaulē ir bērnu izmantošana politikā. " Večiem bija taisnība!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas