Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

FOTO: Lāči varēs izvingrināt ķepas

Līgatnes dabas takās dzīvojošie lāči Mikus un Puika ap Ziemassvētkiem varēs izmēģināt jaunu 3000 m2 lielu pastaigu laukumu, bet apmeklētājiem būs iespējams tos daudz labāk apskatīt. Pašlaik vēl tiek betonēti pamati, bet līdz decembra beigām jābūt gatavam dubultajam nožogojumam ap dzīvniekiem atvēlēto teritoriju. Savukārt nākamajā gadā šai vietai Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) plāno meklēt jaunu apsaimniekotāju.

Mikus un Puika dzimuši Rīgas zooloģiskajā dārzā, bet kopš 1995. gada tie mīt Līgatnē. Lāčiem jauns mājoklis ir kopš pagājušā gada novembra, taču tam apkārt līdz šim nebija āra pastaigu laukuma, tāpēc apmeklētājiem no attāluma caur režģi pagaidām redzami vienīgi dzīvnieku silueti. Pašlaik labi apskatīt var Ilzīti, kas mīt blakus iežogojumā. Šo dzīvnieku kopēja, par lāču mammu dēvētā Velga Vītola atzīst, ka viņai ir patiess prieks par topošo pastaigām domāto teritoriju, jo rezultātā daudzreiz pieaugs lāču puikām pieejamā platība. Tie varēs izbaudīt pastaigas šajā reljefainajā teritorijā, kurā aug koki, atrodas lieli akmeņi. Te izrakts arī neliels dīķītis, jo dzīvniekiem vasarā ļoti patīk plunčāties ūdenī. Velga atzīst, ka pēc rakstura abi lāči ir ļoti atšķirīgi - Mikus ir vadonis un sargs, savukārt Puika ir mierīgāks, viņam patīk vispirms apsēsties un tad kaut ko darīt. Dzīvnieki labprāt spēlējas ar zariem, veļ bluķi, rotaļīgi cīkstas savā starpā. Rudenī lāči mielojas ar āboliem, burkāniem, ozolzīlēm, bet lielākais kārums tiem ir medus. Velga uzskata, ka jaunais pastaigu laukums Ziemassvētkos būtu skaista dāvana. Būvniecības procesa troksnis dzīvniekus pārlieku neuztraucot, arī tāpēc, ka lāči rudenī kļūst miegaināki. Parasti šie ķepaiņi guļ ziemas miegu, bet lāči Līgatnē to nedara, jo to uzmanību nereti piesaista apmeklētāju radītais troksnis.

Visu Rūtas Lipskas rakstu lasiet trešdienas, 13. novembra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas