Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Mācībās Ziema ASV karavīri mācās glābt dienesta biedrus pēc ielūšanas ledū

Ceturtdien mācībās Ziema ASV 173.kājnieku brigādes karavīri trenējās glābt dienesta biedrus pēc ielūšanas ledū. Mācības apmeklēja Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube.

Šonedēļ Ādažu poligonā norisinās mācības Ziema, kurās Sauszemes spēku kājnieku brigādes karavīri apmāca ASV 173.kājnieku brigādes karavīrus veikt dienesta uzdevumus ziemas apstākļos.

12.septembrī Ādažu poligonā ar desanta vingrinājumu Bayonet Strike Latvijā uz rotāciju atgriezās ASV 173.brigādes karavīri, lai pildītu dienesta pienākumus operācijā Atlantic Resolve. Spēja ierasties sabiedroto valstī ar desantu pierāda gatavību ātri reaģēt krīzes situācijās un pārvietot spēkus visā Eiropā, kur vien nepieciešams. Sadarbība ar sabiedrotajiem palielina spēju ātri pārvietot desanta vienības un palielināt kaujas spējas vietās, kur vien tas nepieciešams.

Atlantic Resolve ir ASV operācija, kas tika aizsākta 2014.gada pavasarī, demonstrējot ASV ieguldījumu kolektīvajā drošībā pēc Krievijas veiktās Krimas aneksijas. 173.aviācijas brigādes karavīri bija pirmie, kas ieradās Baltijas valstīs un Polijā operācijas Atlantic Resolve ietvaros 2014.gada aprīlī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas