Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: NATO kuģi atstāj Ķīles ostu, lai dotos patruļā uz Baltijas jūru

Otrdien, 22.aprīlī, četri NATO mīnu traleri un apgādes kuģis no Ķīles ostas Vācijā devās ceļā uz Baltijas jūru, kur veiks patrulēšanas pienākumus.Piecu kuģu grupas sastāvā ir Norvēģijas apgādes kuģis un mīnu traleris, kā arī Dānijas, Beļģijas un Igaunijas mīnu kuģi. NATO kuģu patruļgrupu Baltijas jūrā komandēs Norvēģijas Karalisko Jūras spēku virsnieks Eiriks Oterbu.

Kuģi no nacionālās pakļautības pāries alianses pakļautībā un tiks iekļauti NATO 1.pastāvīgajā jūras pretmīnu grupā. Minētie kuģi maijā arī piedalīsies Latvijas vadītajās starptautiskajās militārajās mācībās Open Spirit, kuru mērķis būs iznīcināt no abiem pasaules kariem palikušos sprādzienbīstamos priekšmetus Irbes šaurumā, lai uzlabotu kuģošanas drošību Baltijas jūrā. Kopumā mācībās Open Spirit piedalīsies 27 kuģi. Kā ziņots, NATO aizvadītajā nedēļā pavēstīja, ka nosūta daļu no tās karaflotes ātrās reaģēšanas spēku kuģiem uz Baltijas jūru, tādējādi īstenojot soļus Austrumeiropas sabiedroto aizsardzības nostiprināšanai Ukrainas krīzes apstākļos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas