Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

FOTO: NBS kuģis piestāj Hamburgā, lai apkalpe var nobalsot

Vācijas pilsētas Hamburgas ostā sestdien piestājis armijas kuģis, lai tās apkalpe varētu piedalīties 13.Saeimas vēlēšanās, aģentūrai LETA sacīja Latvijas vēstniecības Vācijā pārstāvis Kaspars Adijāns.

Viņš arī atzina, ka 13.Saeimas vēlēšanās Vācijā ir liela vēlētāju aktivitāte. "Līdz pusdienlaikam bija nobalsojuši 785 vēlētāji. Visvairāk no tiem balsojuši Berlīnē - 152 cilvēki. Statistika par pagājušajām Saeimas vēlēšanām 2014.gadā liecina, ka kopumā Vācijā bija 1685 vēlētāji. Tagad esam sasnieguši jau pusi no šī skaita," teica Adijāns, pieļaujot, ka šogad Vācijā vēlēšanās piedalīsies vairāk Latvijas pilsoņu nekā pirms četriem gadiem.

Pēc Adijāna sacītā, lielāks vēlētāju skaits prognozējams saistībā ar to, ka palielinājies Vācijā dzīvojošo Latvijas balsstiesīgo skaits, kā arī daudzi potenciālie balsotāji Vāciju patlaban apmeklē kā tūristi. Tāpat pēdējo gadu laikā palielinājies apmaiņas studentu skaits un dažādu mākslinieku, kultūras darbinieku rezidences.

Viņš piebilda, ka pagaidām nav dzirdēts par kādiem kurioziem vai starpgadījumiem iecirkņos Vācijā. Neprasts ir fakts, ka pirmie balsotāji iecirkņus apmeklējuši neierasti agri. "Izbrīna, ka visos iecirkņos jau plkst.7 bija ieradušies pirmie vēlētāji, kas ir agru. Arī Berlīnē pirmā balss tika atdota dažas minūtes pēc septiņiem," teica Adijāns.

Viņš informēja, ka Saeimas vēlēšanās šogad Vācijā ir iespējams nobalstot deviņos iecirkņos, kas ir par diviem iecirkņiem vairāk nekā pirms četriem gadiem. "Iecirkņi izvietoti ne tikai lielākajās pilsētās, bet šogad, atšķirībā no pagājušās vēlēšanu reizes, iecirkņi pieejami arī Minsterē un Freiburgā, kur vēsturiski ir latviešu centri, un kur ir daudz latviešu, bet nav goda konsulāts," sacīja Adijāns.

Pēc Adijāna prognozētā, Vācijā 13. Saeimas vēlēšanu iecirkņos pietiks biļetenu komplektu, jo tie sarūpēti ar rezervi.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka par iekļūšanu Saeimā šajās vēlēšanās sacenšas 16 partiju un partiju apvienību deputātu kandidātu saraksti, kuros kopā iekļauts 1461 deputātu kandidāts.

Top komentāri

Man
M
Prieks par attieksmi !
Lai trk
L
Lai sviedri tek no bumbām Uz kucēm lēni lēni Lai tektektek
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas