Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Foto: Pāri Jūrmalas šosejai samontēta jauna gājēju un velosipēdistu tilta konstrukcija

Naktī uz piektdien pāri Jūrmalas šosejai pie Babītes notika gājēju un velosipēdistu tilta laiduma konstrukcijas montāžas darbi, kuru dēļ uz 10 minūtēm tika slēgta satiksme, informē Latvijas Valsts ceļi (LVC).

Tilts top pēc LVC pasūtījuma, tas būs izmantojams gājējiem un velosipēdistiem, savienojot divas apdzīvotas vietas Pierīgā ‒ Babīti un Priežciemu. Jaunais tilts ļaus satiksmes dalībniekiem ērti un droši pārvietoties pāri vairāku joslu autoceļam. Šajā posmā satiksmes intensitāte ir 40 000 automašīnu diennaktī.

Pāri Ventspils šosejai (A10) Babītes pagasta teritorijā (14,82. kilometrā pirms nobrauktuvēm uz Rīgas apvedceļu A5) uzceltā tilta garums būs 78,24 metri un platums 3,62 metri. Tā laiduma konstrukciju veido trīslaiduma tērauda kopne, kas ir balstīta ar tērauda vanšu palīdzību. Tilts balstās uz 18 balstiem, tā pamatus veido 52 urbpāļi. Gājēju tilta vantis būs veidotas no tērauda stieņiem, tilta margu konstrukcijās paredzēts apgaismojums. Uz abām pusēm no gājēju tilta tiks izbūvētas dzelzsbetona rampas, bet autoceļa sadalošajās joslās ‒ 50 metrus uz katru pusi ‒ tiks izbūvēts žogs. Darbu plānots pabeigt līdz augustam, vēsta LVC.

Būvdarbus veic pilnsabiedrība LNK Industries Group, būvuzraudzību - akciju sabiedrība Ceļu inženieri, būvprojekta autors ir SIA Projekts 3. Tilta būvdarbu līgumcena ir teju 1,06 miljoni eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas