Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

FOTO: RPIVA studentu protests pret augstskolas reorganizāciju

Galvaspilsētas centrā, tostarp pie Saeimas un Izglītības un zinātnes ministrijas, trešdien notika Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) rīkotā protesta gājiens a dalībnieki, iebilstot pret augstskolas reorganizāciju.

Dalībniekiem rokās bija vairāki plakāti, tostarp ar aicinājumu saglabāt RPIVA kā autonomu augstskolu. Tāpat uz plakātiem rakstīts "RPIVA ir un būs", "Rokas nost no mūsu akadēmijas", "Kurš skolos mūsu bērnus?", "Studentiem - izvēli un RPIVAI - iespēju". Ir arī viens plakāts ar tekstu: "Aizver muti - Šadurski".

Arī Latvijas Studentu apvienība (LSA) negatīvi vērtē un uzskata par nekorektu Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) līdzšinējo komunikāciju ar iesaistītajām pusēm par Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) likvidāciju (sākumā tika pausta informācija par reorganizāciju), pievienojot to Latvijas Universitātei (LU). Studentu apvienība uzskata, ka nav noticis demokrātisks dialogs, kura ietvaros būtu organizētas savstarpēji saskaņotas, plānveidīgas, finansiāli un sociāli izvērtētas diskusijas kopā ar ieinteresētajām pusēm par augstskolu tīkla sakārtošanu un kādu augstskolu reorganizācijas jautājumiem.

Top komentāri

zvirbulēns
z
Baidos, ka valstī, kur būtu ģenerālprokurors, puse augstskolas vadība, ja ne visi, sēdētu cietumā!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas