Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO un VIDEO: Ķemeros nojauc vienu no slavenajiem sanatorijas graustiem

Ķemeri sāk atvadīties no vairāk nekā 20 gadus neizmantotajām tukšajām sanatorijas Līva daudzstāvu ēkām - viena no tām šonedēļ nojaukta ar ekskavatoru palīdzību, savā Facebook kontā vēsta šīs vietas saimnieki SIA Ironsloks.

Uzņēmuma publicētās fotogrāfijas un video apliecina, ka ēka nojaukta, izmantojot smago tehniku, bet ne sprāgstvielas. Savukārt otra no ēkām vēl gaida savu nojaukšanu.

Ēkas netiek spridzinātas, ņemot vērā šādas rīcības ietekmi uz vidi, par ko iepriekš bažas izteikuši Ķemeru iedzīvotāji.

Vienošanās par šo spoku māju, kas atrodas Tūristu ielā 12/14, nojaukšanu panākta 2014.gada 30.septembrī, vēstīja Jūrmalas dome. Demontāžu veic uzņēmums Ironsloks, kas ēkas iegādājās no maksātnespējīgā uzņēmuma Sanlat. Vienošanās paredz arī šīs teritorijas sakopšanu pēc ēku demontēšanas.

Sanatoriju Līva cēla 10 gadus no 1975.gada. Tās sākotnējais nosaukums bija Latvija un Līvas vārdu tā ieguva vēlāk. Līva bija vislielākā sanatorija Ķemeros - divos 11 stāvu korpusos vienlaikus varēja apmesties līdz 1200 atpūtniekiem, kopumā katru gadu uzņemot līdz 140 000 cilvēku. Sanatorija pamatā speciālizējās balsta kustību un sirds asinsvadu slimību ārstēšanā. No 11.stāva kafejnīcas logiem pavērās lielisks panorāmas skats, varēja redzēt jūru.

Deviņdesmito gadu sākumā sanatorija tika slēgta kā nerentabla un to privatizēja. Tai vairākas reizes mainījušies īpašnieki, taču ēkas to paredzētajām funkcijām vairs nekad netika izmantotas.

PAPILDINĀTS: Sanatorijas ēka netika spridzināta, bet nojaukta ar ekskavatoru palīdzību.Эксклюзив! Финальное разрушение санатория "Лива"!Ekskluzīvs! Sanatorijas "Līva" finālā nojaukšana!

Posted by SIA Ironsloks on ceturtdiena, 2015. gada 17. septembris

"Līva" DEMOLITION

Posted by SIA Ironsloks on ceturtdiena, 2015. gada 17. septembris

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas