Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Gada ārsta titula ieguvējam turpinās tiesvedība par narkotisku vielu neatļautu izsniegšanu

Iedzīvotāju balsojumā par pērnā gada ģimenes ārstu atzītajam mediķim un Valmieras domniekam Jurim Jakovinam (Zaļo un zemnieku savienība) joprojām turpinās tiesvedība kriminālprocesā par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izsniegšanu pacientiem, prasot par to samaksu, noskaidroja Diena.lv.

Gada balvas medicīnā 2013 ikgadējā pasniegšanas ceremonijā Jakovins šo balvu saņēmis, ņemot vērā sabiedrības balsojuma rezultātus, portālam Diena.lv uzsvēra Latvijas Māsu asociācijas prezidente Jolanta Zālīte, kura pārstāv balvas organizatorus. Viņa atzina, ka balvas rīkotājiem ir zināms par dažus gadus veco kriminālprocesu pret Jakovinu saistībā ar narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izsniegšanu pacientiem, taču neviena no tiesībsargājošajām iestādēm nav nekādi ierobežojusi vai liegusi viņam turpināt ģimenes ārsta praksi. Vēl jo vairāk - daudzi viņa pacienti Jakovinu novērtējuši ar vislabākajiem vārdiem, īpaši bieži uzsverot ārsta pieejamību, teica Zālīte.

"Ļoti dažādi cilvēki rakstīja labus vārdus par viņu. Nolemt [par balvas piešķiršanu] pretēji balsojumam būtu necilvēcīgi," viņa uzsvēra.

Balvas rīkotāji raksta, ka Jakovins ģimenes ārsta praksē Valmierā ir uzņēmies rūpes par aptuveni 5000 cilvēku. Iedzīvotāji balsojumā mediķim veltījuši virkni labu vārdu, viņš tiek raksturots kā humora, pozitīvisma un nerimstošas enerģijas pilns cilvēks.

Šogad Gada balva medicīnā tika pasniegta kopumā desmit nominācijās, lai godinātu veselības nozarē strādājošos par apzinīgu un pašaizliedzīgu darbu pacientu veselības labā. Sešās nominācijās, tostarp Gada ārsts, uzvarētājus noteica iedzīvotāji.

Ar pašu Jakovinu portālam Diena.lv neizdevās sazināties. Aģentūra LETA iepriekš rakstījusi - viņš ir pārliecināts, ka tiesvedība beigsies viņa labā un darbu domē apsūdzība neietekmēs.

Krimināllieta pret Jakovinu ierosināta 2010.gadā aizdomās par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izsniegšanu pacientiem, prasot par to samaksu. Izmeklēšanas laikā pārbaudīta visa saņemtā informācija un iegūti pierādījumi, ka apsūdzētais ģimenes ārsts pacientiem pret samaksu izrakstījis receptes psihotropo vai narkotisko vielu iegādei bez medicīniskas nepieciešamības.

Pašlaik lietas skatīšana ir atlikta līdz 26.augustam, kad turpināsies liecinieku nopratināšana, dienu vēlāk tiesas sēdē paredzēts skatīt lietas materiālus, lietiskos pierādījumus, kā arī paredzēts dot vārdu apsūdzētajam. 2.septembrī paredzētas tiesu debates un pēdējais vārs apsūdzētajam, bet sprieduma nolasīšana šajā lietā plānota 9.septembrī, portālam Diena.lv pavēstīja Valmieras rajona tiesā.

Top komentāri

tiešām nesaprotu
t
Kā var vienlaicīgi aprūpēt 5000 pacientus, būt domnieks un vēl darboties partijā. SUPERMENIS.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas