Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -1 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Gada pirmā diena būs lietaina, austrumos spēcīgs sniegputenis

Otrdien, 1.janvārī, Latvijā turpināsies lietus un sniegs, valsts austrumos gaidāms arī spēcīgs putenis, brīdina sinoptiķi.

Dienas gaitā nokrišņi brīžiem mitēsies, vietām valsts rietumu un centrālajā daļā starp mākoņiem izsprauksies saules stari.

Dienas pirmajā pusē saglabāsies dienvidu un rietumu vēja brāzmas līdz 12-17 metriem sekundē, pretvēja piekrastē - līdz 18-22 metriem sekundē. Vakarā visā valstī vējš pierims.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +1..+3 grādi austrumu novados un +4..+7 grādi pārējā Latvijā.

Arī Rīgā 2019.gada pirmā diena būs lietaina, dienvidrietumu vējš kļūs nedaudz lēnāks un gaiss iesils līdz +5..+6 grādiem.

Laikapstākļus nosaka ciklons, tā centrs vēlā vakarā nonāks Igaunijā. Atmosfēras spiediens Latvijā krasi pazeminās, agrā rītā tas ir 748-754 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

1.janvāra rītā Kurzemē gaisa temperatūra pakāpusies līdz +5..+6 grādiem, savukārt valsts austrumos vēl ir 0..-2 grādi, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās pūš ar ātrumu 11-16 metru sekundē, pretvēja piekrastē saglabājas stiprāks vējš. Jaungada naktī Ventspils lidostā un Salacgrīvas ostā reģistrētas brāzmas līdz 21 metram sekundē, vēlāk no rīta Salacgrīvas ostā vēja brāzmu spēks sasniedza 24 metrus sekundē.

Visā valstī apmākušās debesis, līst un snieg, austrumu pusē puteņo. Nokrišņi kļūst spēcīgāki, Latvijas austrumos gaidāma intensīva snigšana un putināšana.

Rīgā neliels lietus, dienvidu vēja brāzmas līdz 15 metriem sekundē, gaisa temperatūra +3 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijā bija no -1 grāda valsts austrumos līdz +4 grādiem Liepājā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 31.decembrī bija +21 grāds Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -13..-16 grādu Islandē, Zviedrijā, Somijā, Ukrainā un kalnos Rumānijā un Bulgārijā, kā arī -27 grādi Krievijas Eiropas daļas dienvidaustrumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas