Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Gadumijā būs atkusnis, slapjš sniegs un lietus

Gadumija Latvijā būs silta un vējaina, kā arī nokrišņiem bagāta - pārsvarā līs lietus, bet dažviet arī gaidāms slapjš sniegs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sinoptiķu jaunākās prognozes.

Sals un stabilie ziemas laika apstākļi, kas no Latvijas atkāpās Ziemassvētkos, gada pēdējās dienās un arī jaunā gada pašā sākumā neatgriezīsies - no rietumiem valstī bieži ieplūdīs siltās gaisa masas un sniegu nomainīs lietus.

Šajā nedēļas nogalē īslaicīgi pastiprināsies sals, jo brāzmainais ziemeļrietumu vējš jau šodien uz Latviju ir atnesis vēsākas gaisa masas. Līdz ar to tuvākajās naktīs lielākajā Latvijas daļā gaidāma negatīva gaisa temperatūra, valsts austrumu rajonos tā var noslīdēt līdz pat mīnus 6, mīnus 11 grādiem pēc Celsija skalas, turpretim siltāks būs jūras piekrastē, kur temperatūra pieturēsies ap nulli, plus 2 grādiem.

Saskaņā ar LVĢMC prognozēm, šīs nedēļas nogalē valsts rietumos gaisa temperatūra dienā būs no nulles līdz plus 3 grādiem, svētdien pat līdz plus 5 grādiem, bet austrumos saglabāsies neliels sals. Tomēr arī šajās dienās Latvijā gaidāmi nelieli nokrišņi - galvenokārt neliels sniegs un slapjš sniegs. Veidosies arī apledojums.

Vecgada dienā un Jaungada dienā laika apstākļi būs mākoņaini un nokrišņiem bagāti, jo Latviju no rietumiem šķērsos plaša mākoņu zona. Līdz ar to Kurzemē gaidāms lietus, bet pārējā valsts teritorijā - sniegs un slapjš sniegs, kas arī drīz pāries lietū. Pūtīs brāzmains dienvidrietumu vējš, kura ātrums piekrastes rajonos brāzmās sasniegs pat 15-17 metrus sekundē. Gadumijas naktī visā Latvijā valdīs atkusnis - gaisa temperatūra būs no plus 1 līdz plus 5 grādiem.
Arī jaunā gada pirmajās darba dienās bieži gaidāmi nokrišņi - gan lietus, gan slapjš sniegs, bet nedēļas otrajā pusē arī sniegs, jo Latvijā no jauna sāks ieplūst vēsākas gaisa masas. Naktī uz piektdienu, 4.janvāri, neliels sals gaidāms Latvijas teritorijas lielākajā daļā, arī dienā maksimālā gaisa temperatūra būs no mīnus 4 līdz plus 1 grādam, liecina LVĢMC sinoptiķu jaunākās prognozes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas