Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Gauss: airBaltic stratēģiskā investora meklēšana vēl turpinās, steigas nav

Latvijas lidsabiedrības airBaltic stratēģiskā investora meklēšana vēl turpinās, taču patlaban steigas nav, žurnālistiem sacīja airBaltic prezidents Martins Gauss.

Pēc viņa teiktā, būtiskākais ir lidsabiedrības attīstības turpināšana - gan maršrutu paplašināšanā no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas, gan lielākas un ekskluzīvākas flotes izveidošana.

Gauss atzīmēja, ka tādējādi airBaltic kļūs par ļoti pievilcīgu lidsabiedrību potenciālajiem nākotnes investoriem.

Arī satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) apliecināja, ka lidsabiedrībai airBaltic patlaban nav nekādas steigas investora piesaistē. Turklāt lidsabiedrības darbības rādītāji pērn un arī šogad neliecina, ka airBaltic būtu sliktā finanšu stāvoklī, kā tas bija 2015.gadā, kad investora piesaiste bija nepieciešama, lai izvairītos no airBaltic bankrota.

Augulis uzsvēra, ka airBaltic strādā tik rezultatīvi un efektīvi, ka tā spēj pati nodrošināt savu darbību un attīstību, sedzot ikdienas izmaksas un finansējot savus darījumus. Proti, no valsts puses nav nepieciešamības iesaistīties airBaltic darbības finansēšanā.

Kā ziņots, airBaltic šodien parakstīja līgumu ar lidmašīnu ražotāju Bombardier Commercial Aircraft par kopumā 60 jaunu lidmašīnu Bombardier CS300 iegādi. Puses ir noslēgušas pirkuma līgumu par 30 CS300 lidmašīnu iegādi un saglabā iespēju pasūtīt vēl 30 tā paša tipa lidaparātus. Šis pasūtījums papildinās jau esošo 20 CS300 lidmašīnu pasūtījumu un veidos jaunā airBaltic biznesa plāna "Destination 2025" pamatu, turpinot pašreizējo lidsabiedrības biznesa plānu Horizon 2021.

Jauno lidmašīnu piegādes ir paredzēts sākt 2019.gada ceturtajā ceturksnī.

airBaltic flotē ir 31 lidmašīna, no kurām astoņas ir Bombardier CS300, 11 Boeing 737 un 12 Bombardier Q400 NextGen.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka airBaltic koncerna kopējie ieņēmumi pagājušajā gadā bija 353,639 miljonu eiro apmērā, kas ir par 19,6% vairāk nekā 2016.gadā, savukārt koncerna peļņa pieauga vairākkārt, sasniedzot 4,703 miljonus eiro.

airBaltic nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz vairāk nekā 70 galamērķiem, piedāvājot savienojumus uz galamērķiem lidsabiedrības maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos. airBaltic piedāvā tiešos lidojumus arī no Tallinas un Viļņas.

Latvijas valstij pieder 80,05% airBaltic akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam Aircraft Leasing 1 - gandrīz 20% akciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas