Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Getliņi atklāj šā gada jauno rudens tomātu sezonu

SIA Getliņi Eko ir atklājusi šā gada jauno rudens tomātu sezonu un plāno ievākt līdzvērtīgu ražu pagājušā gada sezonā ievāktajai jeb 16-18 tonnas nedēļā, aģentūrai LETA pavēstīja uzņēmuma pārstāve Linda Vītola-Barānova.

Viņa pastāstīja, ka pirmie tomāti Getliņu veikalā nonāca jau pirms divām nedēļām, bet patlaban jaunā raža ir pieejama gan firmas veikalā, gan vadošajos pārtikas tirdzniecības veikalos Rīgā un citviet Latvijā. Siltumnīcās šogad tika iestādīti 24 500 tomātu stādi.

"Getliņu agronoms šogad izvēlējās un turpina audzēt piecas no iepriekšējā gadā pārbaudītajām tomātu šķirnēm: oranžos tomātus Beorange, kokteiļtomātus Amorozo, sarkanos lielos tomātus Managua un aveņkrāsas ķekaru tomātus Haiku," teica Vītola-Barānova, piebilstot, ka raža arī būs līdzvērtīga pagājušajā sezonā ievāktajai jeb 16-18 tonnas nedēļā.

Jau ziņots, ka kopumā Getliņu siltumnīcās šogad tika iestādīti 24 500 tomātu stādi. Plānots, ka raža arī būs līdzvērtīga pērnajai sezonai - 16 līdz 18 tonnas nedēļā, kopumā sezonas laikā novācot līdz 390 tonnām tomātu. Tomātu audzēšanas sezona Getliņos Eko ilgst no oktobra līdz augustam.

Kā ziņots, Getliņu Eko apgrozījums pērn bija 13,08 miljoni eiro salīdzinājumā ar 11,9 miljoniem iepriekšējā gadā, bet peļņa bija 27 912 eiro salīdzinājumā ar 15 367 eiro 2014.gadā. Ieņēmumi no dārzeņu ražošanas palielinājušies par 89%.

Getliņi Eko dibināti 1997.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 5 995 269 eiro. Uzņēmums pieder Stopiņu novada domei (2,08%) un Rīgas domei (97,92%).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas