Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Glābšanas dienesti iepazinušies ar Vanšu tilta pilona atslēgas mehānismu

Pēc tam, kad glābšanas dienesti saņēmuši neskaitāmus pārmetumus par to, ka nespēj vai neprot atslēgt Vanšu tilta pilona durvis, lai pa kāpnēm nokļūtu tilta smailē un tur sagaidītu kārtējo pārgalvi, kas uzrāpies pa vantīm, Rīgas domes Satiksmes departaments ceturtdien organizējis apmācības, lai demonstrētu, kā durvis atslēdzamas.

Departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola pastāstīja, ka mācībās ceturtdien piedalījušies aptuveni 15 cilvēki no Satiksmes departamenta vadības, tilta apsaimniekotāja SIA Rīgas tilti, Valsts policijas, Rīgas pašvaldības policijas, kā arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD).

Glābēji iepazinušies ar atslēgas mehānismu un paši pārliecinājušies, kā tas darbojas.

Tilta pilona durvju atslēgai izgatavotas vairākas kopijas - atslēgas oriģināls joprojām glabājas Rīgas tiltu birojā, atsevišķs eksemplārs izsniegts VUGD, bet turpmāk pa atslēgai glabāsies arī Satiksmes departamentā, Satiksmes vadības centrā, kā arī pie Rātsnama apsargiem.

Kā ziņots, 7.jūnijā pa vantīm tilta smailē uzrāpās kāds 19 gadus jaunietis ar garīgās veselības traucējumiem un izdarīja pašnāvību, no tās nolecot. Glābēji pusotras stundas laikā nespēja sadabūt tilta pilona atslēgas, tāpēc jaunekli tilta virsotnē nesagaidīja neviens, kas viņu no šī soļa varētu mēģināt atrunāt.

22.jūlija naktī, pārvarot Rīgas domes uzstādīto žogu, pa vantīm uzrāpies kāds 26 gadus vecs vīrietis alkohola reibumā. Lai iekļūtu tilta pilonā, glābējiem nācies durvis uzlauzt. Durvis pēc tam tika aizmetinātas, taču jau nākamajā rītā tās nācies atkal izzāģēt, jo, par spīti apsardzei, pa vantīm atkal izdevies uzrāpties kādam 24 gadus vecam vīrietim.

Ahuna-Ozola norādīja, ka pilona durvis tagad ir nomainītas, glābējiem izsniegtas atslēgas un šodien organizētas apmācības, lai speciālisti varētu pārliecināties, kā darbojas durvju mehānisms, kā arī ieskatīties tilta pilona iekštelpā.

Departamenta pārstāve atgādināja, ka rāpšanās pa tilta vantīm ir huligānisms, par kuru personu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar arestu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu līdz 50 minimālajām mēnešalgām (10 000 latu).

Vienlaikus Rīgas dome beidzot sākusi rīkoties, lai rāpšanos pa vantīm padarītu pēc iespējas sarežģītāku. Kā ziņots, uz tilta kopš pirmdienas nolikta fiziska apsardze un šonakt sākti darbi, lai tilta vantis apjoztu ar dzelkšņu lenti. Vēlāk vantis tiks aprīkotas arī ar signalizāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas