Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

GMI un dzīvokļu pabalstu līdzfinansēšanai šogad nepieciešami papildu 4,7 miljoni latu

Garantētā minimālā ienākuma (GMI) un dzīvokļu pabalstu līdzfinansēšanai šogad nepieciešams papildu finansējums 4,7 miljonu latu apmērā, pastāstīja Labklājības ministrijas (LM) pārstāve Marika Kupče.

Tāpat ir nepieciešami papildu 2,2 miljoni latu sociālās drošības tīkla stratēģijas pasākumiem satiksmes jomā, lai kompensētu zaudējumus pārvadātājiem. Savukārt izglītības jomas pasākumiem tiek prognozēts neliels finanšu līdzekļu atlikums, kas ļauj LM rosināt sākotnēji veikt līdzekļu pārdali starp "sociālā spilvena" pasākumiem - prognozēto līdzekļu atlikumu izglītības jomā pārplānot uz labklājības jomu, līdz ar to sociālās drošības tīkla stratēģijas pasākumiem tiks pieprasīts finansējums no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem 6,5 miljonu latu apmērā.

Visa dokumentācija tiks iesniegta valdībā līdz augusta beigām, norāda LM.

Papildu finansējums būs nepieciešams arī Veselības ministrijas (VM) īstenotājiem pasākumiem, taču pašlaik precīzs finansējuma apjoms nav zināms, tāpēc VM rudenī vēl papildus pieprasīs finansējumu veselības aprūpes pasākumiem.

LM uzsver, ka par papildus nepieciešamajiem līdzekļiem Finanšu ministrija bija informēta jau gada sākumā, jo sākotnēji netika iedalīts viss nepieciešamais finansējums 2011.gadam.

Kā ziņots, šā gada sešos mēnešos no sociālā drošības tīkla stratēģijas līdzekļiem dzīvokļa un GMI pabalsta līdzfinansējumam ir izlietoti 69% no šim nolūkam šogad paredzētās summas jeb 8,45 miljoni latu no aptuveni 12,2 miljoniem latu.

No "sociālā spilvena" līdzekļiem tiek nodrošināts 50% līdzfinansējums no pašvaldību faktiski veiktajām izmaksām GMI pabalstiem un 20% - dzīvokļa pabalstiem.

Šogad sociālās drošības tīkla stratēģijas pasākumiem paredzēti valsts budžeta un Eiropas Savienības fondu līdzekļi 79,34 miljonu latu apmērā, labklājības jomas pasākumiem šogad ir paredzēti 26,22 miljoni latu, veselības jomai - 30,31 miljons latu, izglītības jomai - 14,23 miljoni latu un pārvadājumu (transporta) jomai - 8,61 miljons latu.

Labklājības jomai piešķirtie līdzekļi tiek izlietoti GMI pabalstiem, dzīvokļu pabalstiem, kā arī darba praktizēšanai ar stipendiju pašvaldībās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas