Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

ĢMO karstais kartupelis

Ģenētiski modificēto organismu (ĢMO) kultūru uzvaras gājiens pasaulē rada bažas par to ietekmi uz Latvijas lauksaimniecību, pirmdien, 26.maijā, vēsta laikraksts Dienas Bizness.Šī situācija var saasināties pēc tam, kad Eiropas Savienība (ES) noslēgs Transatlantiskās tirdzniecības un investīciju partnerības (TTIP) līgumu ar ASV un pašmāju tirgū ieplūdīs ASV lauksaimniecības preces.

Pašmāju ražotāji saka kategorisku "nē" ĢMO kultūru audzēšanai, savukārt zinātnieki atzīst, ka to kaitīgums nav pierādīts."Latvijas pozīcija ir, ka esam no ĢMO brīva valsts," uzskata Zemnieku saeimas priekšsēdētāja vietniece Maira Dzelzkalēja, kura konferencē "Vai ĢMO ir Latvijas lauksaimniecības nākotne" pauda bažas par Latvijas izredzēm nākotnē nosargāt bioloģiskās lauksaimniecības valsts statusu.Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas valdes priekšsēdētājs Gustavs Norkārklis uzsver, ka šobrīd Latvijā neviens nekontrolē ĢMO kultūru audzēšanu. Viņaprāt, bioloģiskās lauksaimniecības un ĢMO kultūru līdzpastāvēšana nav iespējama, tāpēc jau tagad pastāv būtisks risks.Šobrīd Eiropas Savienībai arī nav atbildes argumentu ASV par ĢMO kultūru kaitīgumu. Pierādījumu trūkumu nenoliedz arī zinātnieki. Pētījumi, kas pierādītu ĢMO potenciālo negatīvo ietekmi ir maz, un tie paši tiek apstrīdēti. Visu rakstu lasiet laikraksta _Dienas Bizness _pirmdienas, 26.maija, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas