Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Gobzems par disciplinārpārkāpumiem izslēgts no advokatūras

Latvijas Zvērinātu advokātu padome (LZAP) ir atbalstījusi Ministru prezidenta amatam nominētā politiķa Alda Gobzema (KPV LV) izslēgšanu no advokatūras, aģentūra LETA apstiprināja LZAP vadītājs Jānis Rozenbergs. Viņš apstiprināja, ka Gobzema izslēgšana bija saistīta ar LZAP disciplinārlietu komisijas lēmumu.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka šāds lēmums pieņemts saistībā ar Gobzema vērstajiem izteikumiem pret nogalināto maksātnespējas administratoru Mārtiņu Bunku, kā arī tas esot pieņemts bez paša Gobzema klātbūtnes.

Advokatūras likumā teikts, ka pēc disciplinārlietas izskatīšanas disciplinārlietu komisija pieņem lēmumu par disciplinārsoda uzlikšanu advokātam vai par disciplinārlietas izbeigšanu.

Disciplinārlietu komisijai ir tiesības uzlikt dažādus sodus - izteikt piezīmi, rājienu, noteikt citu prakses vietu vai aizliegt praktizēt noteiktā vietā uz laiku līdz trim gadiem, aizliegt izpildīt advokāta pienākumus uz laiku ne ilgāku par gadu.

Bargākais sods ir izslēgšana no zvērinātu advokātu skaita, taču personu no advokātu skaita izslēdz LZAP. Tāpat LZAP var lemt par atstādināšanu vai atskaitīšanu no zvērinātu advokātu skaita, kā arī par atsevišķu advokātu darbības apturēšanu.

LZAP lēmumus var pārsūdzēt Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā. Padomes lēmuma par advokāta izslēgšanu, atstādināšanu vai atskaitīšanu no advokātu skaita, vai par advokāta darbības apturēšanu pārsūdzēšana neaptur šā lēmuma darbību līdz dienai, kad stājas spēkā galīgais nolēmums lietā.

LZAP ir ierosinātas divas disciplinārlietas pret Gobzemu. Viņš novembra sākumā lūdza LZAP tās izbeigt, jo, viņa ieskatā, tās nav pamatotas. Tāpat Gobzems pauda viedokli, ka saistībā ar viņa advokāta darbības apturēšanu, jo viņš ievēlēts Saeimā, šīs disciplinārlietas vairs neesot aktuālas.

Pirmā disciplinārlieta pret Gobzemu tika ierosināta augusta beigās. Šī disciplinārlieta tika ierosināta pēc noslepkavotā advokāta un maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus ģimenes, kā arī advokāta Romualda Vonsoviča un citu cilvēku iesniegumiem.

Otra disciplinārlieta pret Gobzemu tika ierosināta pēc ārstes Indras Štelmanes iesnieguma.

Savas karjeras laikā Gobzems ir bijis Maksātnespējas administrācijas (tagad Maksātnespējas kontroles dienests) vadītājs, kā arī pārstāvējis vairāku Maxima traģēdijā cietušo intereses vairākās civillietās, liecina aģentūra LETA arhīvā pieejamā informācija.

pievienota 9.-10.rindkopa

Top komentāri

TrollisJT
T
Izvirzot Gobzemu par Ministru prezidenta kandidātu šet minētie fakti bija zināmi. Vējonis spēlē gudri. Kļūst interesanti...
Scorseze
S
Klientu "uzmešana" nav nekāds disciplinārs pārkāpums bet nodevība, vismaz Zolitūdes traģēdijas gadijumā noteikti. Ja šādu cilvēku liek par premjera kandidātu, tad kas ir tas prezidents, kurš šadi rīkojas, laigan japiebilst, ka tie citi "kandidāti" nav nearko labāki:):)
Udo Ulbergs
U
Latvistikas debilisma paraugstunda - profesionālu blēdi aicina veidot gaišās latviešu tautas valdību; profesionāls blēdis, kuru savējie apkaunojoši padzen ar kājas spērienu pa dibenu, tiek virzīts par valdības vadītāju. Kur vēl tā notiek, pārāk attīstītie latvieši? Vai esat spējīgi atzīt savu fundamentālo valstsnespēju, cilvēces āksti?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas