Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Gobzems vārdos gatavs savu algas palielinājumu pārskaitīt kādai medmāsai

Pie frakcijām nepiederošais Saeimas deputāts Aldis Gobzems kritizēja koalīcijas politiķus par nespēju nodrošināt likumu pildīšanu, neceļot mediķu algas. Uzrunājot Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV), Gobzems mudināja viņu kādai medmāsai ik mēnesi pārskaitīt deputātam paredzēto algas pieaugumu.

Gobzems šodien debatēs par valsts budžetu, atgādinot valdības prioritāti mazināt nevienlīdzību sabiedrībā, pārmeta koalīcijai lēmumu palielināt finansējumu partijām. "Lai kā jūs arī smietos no šī krēsla šodien šeit, partiju finansējumu palielināšana par 700% sev - jums, miljonāram - nav nevienlīdzības mazināšana," sacīja Gobzems.

Viņš mudināja visus ministrus un premjeru Krišjāni Kariņu savu algas pielikumu atdot medmāsām. "Ja jūs nevarat atrast šajos papildu 760 miljonos eiro naudas līdzekļus, es jūs aicinu pie jūsu algas pielikuma, kas ir paredzēts nākamajā gadā jums personīgi 248 eiro apmērā, šos 248 eiro noziedot konkrētai medmāsiņai. Ja jūs nevarat atrast valsts budžetā, atrodiet savā kabatā!" rosināja Gobzems.

"Lai jums būtu vieglāk šādu lēmumu pieņemt, es [..] savu algas pielikumu aicinu Saeimas Administrācijai no nākamā gada nodot konkrētai medmāsiņai," apgalvoja Gobzems, lūdzot viņam darīt zināmu šīs medmāsiņas vārdu.

Gobzems mudināja Latvijas sabiedrību nesamierināties ar koalīcijas darbībām. "Mīļā Latvijas sabiedrība, jūs neesat ēzeļi! Parādiet to premjeram Kariņam! Parādiet Kariņam un ierādiet Kariņam ēzeļa vietu! Jums ir jāņem pātaga rokās, un jums ar šo pātagu ir jādzen ēzelis Kariņš, lai viņš pildītu savus solījumus, kas ir bijuši pirms vēlēšanām," teica deputāts.

Politiķis aicināja iedzīvotājus nesēdēt mājās, bet par savu neapmierinātību aktīvi runāt pie Saeimas ēkas. "Koalīcija nemainīsies, ja jūs burkšķēsiet virtuvēs, ja jūs pacietīgi, ilgstoši katru nedēļu nenāksiet un neaizsargāsiet savas tiesības pie Saeimas ēkas. Šī koalīcija to nesapratīs agrāk, kamēr jūs nemodīsieties," sacīja Gobzems.

Arī deputāte Jūlija Stepaņenko asi kritizēja koalīcijas rosinājumu ievērojami palielināt partiju saņemto finansējumu no valsts budžeta. Koalīcijas partiju nostāja, ka tām pienākoties lielāks honorārs, un šī izšķiršanās "ar alkatīgām rokām grābt septiņreiz vairāk" līdzekļu, nekā no valsts piešķirts pašlaik liecina, ka valdību veidojošajām partijām ir izveidojusies ļoti smaga atkarība no sponsoru finansējuma, uzsvēra politiķe.

Stepaņenko vērsa uzmanību, ka no nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK un Jaunās konservatīvās partijas izskanot norādījumi par pretvalstiskiem spēkiem, tajā skaitā šo apzīmējumu saistot ar Saskaņu. Taču šī retorika nav traucējusi koalīcijai lemt, lai partiju finansējuma pieaugumu saņemtu arī Saskaņa un Eiropas Parlamenta deputātes Tatjanas Ždanokas pārstāvētā Latvijas Krievu savienība, akcentēja politiķe.

Deputāte arī norādīja uz katras koalīcijas partijas vismaz vienu līdz šim neizpildītu pirms vēlēšanām doto solījumu - izveidot taisnīgu nekustamo īpašumu nodokļa sistēmu iedzīvotāju primārajam mājoklim, divkāršot medicīnas māsu algu, likvidēt koalīcijas padomi un nodrošināt finansējumu zinātnei 1,5% apmērā no iekšzemes kopprodukta.

Kā ziņots, Saeima šodien pirmajā lasījumā izskata nākamā gada budžetu un to pavadošos likumprojektus. Plānots, ka galīgajā lasījumā budžets tiks pieņemts 13.novembra un 14.novembra Saeimas sēdēs.

 

Top komentāri

Kā tad
K
Jampampiņš neko nav dzirdējis par regulāro automātisko maksājumu? Ieliec māsiņas kontu un katru mēnesi viņa saņems savu dāvanu no cēlā labdara. Saeimas administrācijai ar to nav nekāda sakara.
Neslāvs
N
tukšs dirsējs ir tas gobzem
aha
a
šim jau kāda māsiņa ir padomā?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas