Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Godinās Afganistānas karā kritušos

Trešdien Rīgā, Klusajā dārzā, pie piemiņas akmens tiks nolikti vainagi, godinot kritušos Afganistānas karā.

1989.gada 15.februārī bijušās PSRS karaspēks tika izvests no Afganistānas, tādēļ šajā dienā tiek pieminēti visi kritušie Afganistānas karā (1979-1989) un citos militārajos konfliktos, kuros bijušās PSRS armijas sastāvā tika iesaistīti Latvijas iedzīvotāji.

Afganistānas karā tika iesaistīti 3640 Latvijas iedzīvotāji, no tiem 63 karā krituši, 177 guvuši dažādas pakāpes ievainojumus, kā rezultātā kļuvuši par invalīdiem un viens pazudis bez vēsts.      

Piemiņas pasākumu organizē Latvijā dzīvojošo Afganistānas kara un citu militāro konfliktu veterānu asociācija, kura tikusi dibināta 1998.gada 21.aprīlī. Pasākumā aicinātas piedalīties arī valsts augstākās amatpersonas, vairākas no tām savu dalību jau ir apstiprinājušas.

Asociācija ir patstāvīga, sabiedriska un nepolitiska organizācija, kas uz brīvprātības pamata un interešu kopības apvieno Latvijas Republikas iedzīvotājus, kuri ir pildījuši karavīra pienākumu Afganistānā un citos militāros konfliktos (pēc 1945.gada), ka arī ģimenes locekļus, kuru piederīgie krituši šajos karos vai miruši iegūto slimību un ievainojumu rezultātā. Asociācijas biedrs nevar būt jaunāks par 18 gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas