Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Google atzīts par mīlētāko zīmolu kā Latvijā, tā visā Baltijas reģionā

Baltijas mīlētāko zīmolu saraksta pirmajā vietā ir zīmols Google, informē zīmolu topa veidotāji DDB Consulting.

Baltijas mīlētāko zīmolu saraksta otrajā vietā ir Nokia, trešajā - Skype. Topa ceturtajā vietā ierindojies zīmols Swedbank, piektajā - Maxima, sestajā - Facebook, septītajā - TV3.

Baltijas desmit mīlētāko zīmolu sarakstu noslēdz YouTube, Raffaello un Fairy, kas attiecīgi ierindojās astotajā, devītajā un desmitajā vietā.

Zīmols Google ir arī Latvijas mīlētāko zīmolu saraksta augšgalā. Arī pagājušajā gadā Google bija šī topa pirmajā vietā.

Salīdzinājumā ar pagājušo gadu savas pozīcijas Latvijas mīlētāko zīmolu topā nav mainījis arī Inbox, kas ierindojas otrajā vietā.

No septītās vietas pagājušajā gadā uz topa trešo vietu šogad pakāpies zīmols Swedbank, savukārt Nokia šogad salīdzinājumā ar 2011.gadu nemainīgi saglabājusi ceturto vietu.

Latvijas piektais mīlētākais zīmols bijis Skype, kas pagājušajā gadā topā nebija. No astotās vietas 2011.gadā uz sesto vietu šogad pakāpies zīmols Draugiem, savukārt Laima no piektās vietas noslīdējusi uz septīto vietu, Rimi - no sestās vietas uz astoto un Maxima - no trešās vietas uz devīto.

Savukārt zīmols Provansas Francis no 20.vietas pērn šogad pakāpies uz desmito vietu.

Šogad par gada kvalitatīvāko zīmolu atzīts Nike, par unikālāko - Lāči, par augošāko - Lauma Lingerie, par izdevīgāko - Maxima un par sociālajos tīklos ietekmīgāko zīmolu atzīts Forum Cinemas.

"Labā ziņa pašmāju uzņēmumiem ir tāda, ka Latvijā radīti zīmoli ir iekļuvuši starp Baltijā iecienītāko zīmolu Top 50 un vairākās nozarēs esam apsteiguši mūsu tuvākos kaimiņus," topu rezultātus raksturoja DDB Latvija izpilddirektors Andris Rubīns.

Kā slikto ziņu Rubīns minēja faktu, ka Baltijas mērogā mūsu kaimiņi ir sasnieguši augstākas vietas topā un var lepoties ar tādiem grandiem kā Skype un Maxima, kas ieņēmuši Baltijas topa Top 5 virsotni.

Kā pastāstīja žurnāla Kapitāls sabiedrisko attiecību konsultants Raimonds Ločmelis, Baltijas un Latvijas 50 mīlētāko zīmolu saraksts ir publicēts žurnāla Kapitāls oktobra numurā, kurš pie lasītājiem nonāks jau trešdien, 19.septembrī.

Šogad zīmolu topu veido aģentūra DDB Latvija sadarbībā ar pētījumu kompāniju GfK Custom Research Baltic un žurnālu Kapitāls.

Latvijas mīlētāko zīmolu tops tiek veidots jau kopš 2004.gada, savukārt Baltijas mīlētāko zīmolu tops šogad sastādīts pirmo reizi. Mīlētāko zīmolu topi kalpo kā atskaites punkts patērētāju attieksmes, dzīves stila un ieradumu atspoguļošanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas