Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Grigule varētu pievienoties britu eiroskeptiķu un itāļu populistu frakcijai

No Latvijas Eiropas Parlamentā ievēlētā Iveta Grigule (Zaļo un zemnieku savienība) jaunajā sasaukumā varētu pievienoties britu eiroskeptiķa Naidžela Faridža un itāļu populistiskās Pieczvaigžņu kustības tikko kā izveidotajai Brīvības un demokrātijas Eiropa (EFD) frakcijai.

Līdz šim brīdim par frakcijas tapšanu pastāvēja bažas, taču tās kliedētas, Faridža eiroskeptikā Apvienotās Karalistes Neatkarības partijai (UKIP) ziņojot, ka grupas izveidošanai "savākti" nepieciešamie septiņu valstu pārstāvji. Patlaban zināms, ka grupā strādās 48 eiroparlamentārieši.

UKIP vēsta, ka grupā bez tās strādās arī Itālijas populistiskā Pieczvaigžņu kustība, Zviedru Demokrāti, Brīvo pilsoņu partija no Čehijas, neatkarīgais deputāts no Francijas, Latvijas Zemnieku savienība un Lietuvas partija Kārtība un taisnīgums. No Lietuvas grupā turpinās strādāt savulaik impīčmenta ceļā no Lietuvas prezidenta amata atceltais Rolands Pakss. Līdz šim šajā par eiroskeptisko dēvētajā grupā nav strādājis neviens Latvijas pārstāvis.

"Mēs būsim frontes līnijā, strādājot brīvības atjaunošanai, nacionālajai demokrātijai un labklājībai visā Eiropā. Sagaidiet, ka mēs dosimies labā cīnā, lai atgūtu kontroli pār mūsu valstu likteņiem," saka Faridžs.

Ar pašu Griguli par šādu iespējamo izvēli trešdien portālam Diena.lv neizdevās sazināties.

Brīvības un demokrātijas Eiropa labējā spārna eiroskeptiskā grupa tika izveidota pēc 2009. gada Eiropas Parlamenta vēlēšanām. Tā ir nacionālistiski noskaņota, vērsusies arī pret tā dēvēto balto imigrāciju, piemēram, viesstrādniekiem no Austrumeiropas Lielbritānijā.

Tikmēr Briseles kuluāros vēl aizvien turpinās ekspremjera Valda Dombrovska (Vienotība) vārda locīšana saistībā ar viņa iespējām ieņemt Eiropas Komisijas prezidenta amatu. Britu pārstāvji norāda, ka Dombrovskis varētu būt alternatīva Eiropas Tautas partijas Žanam Klodam Junkeram, ja viņš atkāptos no pretendēšanas uz augsto amatu. Vienlaikus maz ticams, ka viņu izdosies nomainīt pret kādu citu kandidātu, jo par Junkeru aktīvi iestājas Vācijas kanclere Angela Merkele. Tāpat neoficiāli kuluāros izskan, ka Grigule iecerējusi kopā ar britu eiroskeptiķiem iestāties pret Dombrovski kā nākamo eirokomisāru no Latvijas.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas