Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Gruškevics atbrīvošanu no IZM valsts sekretāra amata apstrīdēs tiesā

 No Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra amata atbrīvotais Mareks Gruškevics atbrīvošanu no amata apstrīdēs tiesā.

Kā pastāstīja Gruškevics, viņš ir saņēmis lēmumu par atbrīvošanu no amata un divu nedēļu laikā sagatavos dokumentus tiesai, jo uzskata, ka atbrīvošana no amata ir nepamatota. Viņš pieļāva iespēju, ka šodien ārstējošais ārsts viņam varētu noslēgt slimības lapu.

Kā ziņots, šodien Administratīvā rajona tiesa nolēma izbeigt tiesvedību Gruškevica strīdā ar ministriju par disciplinārlietas izmeklēšanas procesu, kuras rezultātā viņš zaudējis amatu. Šodien pieņemtais tiesas lēmums nav pārsūdzams. Iepriekš Gruškevics sacīja, ka viņam nav skaidru iemeslu lēmumam par atbrīvošanu no amata.

Kā ziņots, izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis pēc disciplinārlietu izmeklēšanas komisijas atzinuma saņemšanas nolēma virzīt izskatīšanai valdībā jautājumu par Gruškevica atbrīvošanu no amata saistībā ar konstatētajiem pārkāpumiem ap 9 miljonus latu vērtajā skolu datoru iepirkumā. Valdības sēdē 10.jūlijā nolēma Gruškevicu atbrīvot no valsts sekretāra amata.

Jāatgādina, ka Ķīlis šā gada 23.aprīlī ierosināja disciplinārlietu pret Gruškevicu un viņa vietnieci Ingu Štāli, jo IZM reorganizācijas gaitā konstatēja vairākus pārkāpumus, kuru rezultātā ir radīti vai varētu tikt radīti nopietni zaudējumi Latvijas valstij un izsaimniekota nodokļu maksātāju nauda. Gruškevics tika atstādināts no amata uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku, savukārt Štāle darbu turpināja.

Ķīlis no amatiem saistībā ar pārkāpumiem atbrīvoja arī Štāli un IZM Informācijas tehnoloģiju departamenta direktori Inesi Gludīti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas