Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

airBaltic iesaistās ziedojumu vākšanā Bērnu slimnīcai

Nepilnu astoņu mēnešu laikā Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Hematoonkoloģijas nodaļas remontam iedzīvotāji ziedojuši 240 000 latu, bet kopumā savākti 410 000 latu, kas ir vairāk nekā puse no nepieciešamās summas, liecina jaunākā Bērnu slimnīcas fonda apkopotā informācija.

No 1.jūlija ziedojumu vākšanas akcijai pievienosies arī nacionālā lidsabiedrība "airBaltic", pārdodot īpaši labdarības akcijai Saulainas dienas veidotos T-kreklus saviem pasažieriem, tā šodien svinīgā pasākumā paziņoja lidsabiedrības izpilddirektors Martins Gauss. Viņš sacīja, ka jūlijā ar "airBaltic" lidos ap 300 000 cilvēku. "Mēģināsim pārdod pēc iespējas vairāk šo kreklu. Rūpēsimies, lai par akciju uzzina gan Latvijas iedzīvotāji, gan ārvalstnieki. Domāju, ka tā izpelnīsies plašu rezonansi," sacīja Gauss.

Plānots, ka akcija sadarbībā ar "airBaltic" ilgs vairākus mēnešus, tomēr tas atkarīgs no pasažieru atsaucības, aģentūrai LETA pastāstīja Bērnu slimnīcas fonda valdes priekšsēdētāja Liene Dambiņa. Uz "airBaltic" lidmašīnu klāja tiks pārdoti bērnu T-krekli, kas maksās aptuveni 10 latus, un sieviešu T-krekli, kuru cena būs vidēji 15 lati, kā arī īpaši T-krekli ar mežģīnēm, kas maksās ap 20 latu.

Bērnu slimnīcas fonds cer savākt visus Hematoonkoloģijas nodaļas pārbūvei nepieciešamos līdzekļus līdz šā gada beigām, bet remontdarbus vēlētos sākt 2014.gada maijā, savukārt atklāt atjaunoto nodaļu - 2014.gada beigās, aģentūrai LETA atklāja fonda vadītāja. Viņa arī informēja, ka šodien noslēgusies pieteikšanās konkursam nodaļas telpu rekonstrukcijas būvprojekta izstrādei un autoruzraudzībai. Iesniegti divi pieteikumi, kurus komisija vērtēs trīs nedēļas.

Dambiņa atgādina, ka arī pārējie iedzīvotāji var turpināt ziedot Hematoonkoloģijas nodaļas remontam un darīt to, arī iegādājoties īpašos T-kreklus. Vairāk par iespējām ziedot var uzzināt Bērnu slimnīcas fonda mājaslapā www.bsf.lv  un  portālā Diena.lv.

Ziedot aicina arī akcijas patronese Valsts prezidenta kundze Dace Seisuma. Viņa uzsver, ka pacientiem, kuri nonāk Hematoonkoloģijas nodaļā, tur jāpavada ilgs laiks, diemžēl nodaļas tehniskais stāvoklis nenodrošina viņiem pietiekami drošu un arī patīkamu vidi veseļošanās procesā. Piemēram, nodaļā nav atbilstošas ventilācijas sistēmas un joprojām saglabājas ļoti augsts bakteriālo infekciju un sēnīšu infekcijas risks.

"Ziedot ir atbildīgi," uzsver "airBaltic" un akcijas vēstneši un aicina iedzīvotājus turpināt ziedot.

Jau ziņots, ka pēdējo reizi remonts nodaļā tika veikts pirms vairāk nekā 13 gadiem. Kā akcijas atklāšanā pērn oktobrī teica slimnīcas vadītāja Anda Čakša, novecojušas ir ne tikai nodaļas telpas, bet tās sienās iemitinājusies sēnīte un mikroorganismi, kas traucē bērnu atveseļošanās procesam.

Čakša stāstīja, ka šī ir arī vienīgā augsta līmeņa aprūpes nodaļa, kas atrodas ārpus galvenās slimnīcas mājas. "Katru reizi, kad pacientiem nepieciešami izmeklējumi, viņi ir jāsaģērbj, jāliek uz ratiem un jāved uz lielo māju. Tas ir grūti pacientiem un neērti personālam," viņa teica.

Kopumā remontdarbiem nepieciešami aptuveni 700 000 latu. Ziedojumi nodaļai ir vākti visdažādākajos veidos - gan ziedojumu kastītēs lielveikalos "Rimi" un "Supernetto", gan īpašos labdarības pasākumos, Rīgas "Dinamo" spēļu laikā, kā arī iegūti, pārdodot īpaši akcijai veidotus T-kreklus. Bērnu slimnīcas fonds saņēmis arī individuālus ziedojumus, piemēram, 5000 latu remontdarbiem ziedoti no krievu pianista Mihaila Pļetņova koncerta biļešu ienākumiem Rīgā. Šādi kopumā savākti 410 000 latu. Vēl 170 000 latu savā budžetā nodaļas remontam radusi Veselības ministrija.

Hematoonkoloģijas nodaļā uzturas bērni līdz 18 gadu vecumam, tostarp arī pavisam mazi bērni, kuri vēl nav sasnieguši pat gada vecumu. Kopumā nodaļā ir 37 gultas vietas, bet ir bijuši periodi, kad nodaļā uzturas vairāk nekā 30 pacienti vienlaicīgi, pārsniedzot plānoto gultu skaitu. Gada laikā nodaļā kopumā ārstējas aptuveni 900 pacienti.

Akciju Saulainas dienas Bērnu klīniskās univeristātes slimnīcas atbalstam laikraksts Diena rīko kopš 1998. gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas