Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Iecavas pusē notvertais ķengurs turpmāk dzīvos Varšavā

Iecavas novadā nezināmos apstākļos nokļuvušais ķengurs, kuru februāra beigās izdevās izglābt no bojāejas spēcīgajā salā un kurš tādēļ ieguvis vārdu Spelgonis, turpmāk dzīvos Varšavas Zooloģiskajā dārzā, vēsta Rīgas Zooloģiskais dārzs.

Toreiz nācās apzināties, ka, visticamāk, dzīvnieks aizies bojā, jo pļavā un mežā šo rudpelēko valabiju noķert būtu nereāli. Tomēr liktenis lēma citādi - nosalušo dzīvnieku nākamajā rītā atrada ābeļdārzā, cieši piespiedušos pie koka, un vietējiem saimniekiem izdevās viņu sagūstīt.

Tālākais valabija ceļš veda uz Rīgas Zooloģiskā dārza karantīnu. Par laimi dzīvnieks nebija apsaldējies un novājējis, jo acīmredzot tikai nesen bija ticis brīvībā. Siltumā viņš arī ātri atžirdzis un atsācis ēst.

Ņemot vērā, ka Rīgas Zoodārzā jau mīt trīs ķenguru sugu pārstāvji un saimnieks pa šo laiku nepieteicās, un dzīvnieks arī nebija čipēts, tika pieņemts lēmums rudpelēko valabiju tēviņu piedāvāt kādam zooloģiskajam dārzam. Par Spelgoni lielu interesi izrādīja Varšavas zoodārzs Polijā. Tur nesen uz labākiem medību laukiem bija devies vietējais rudpelēko valabiju tēviņš, tādēļ ļoti noderīgs būtu jauns sugas turpinātājs, stāsta Rīgas Zoo.

Aizvadītajā sestdienā, 10. martā agrā rītā Spelgonis devās ceļā un vakarā jau nogādāts galamērķī Varšavas zoodārzā. Tomēr ar vietējām ķengurdāmām viņam vēl neizdevās tikties, jo kādu laiku vēl jāpavada karantīnas apstākļos.

Top komentāri

Redzis
R
Tas ķengurs pats gribēja ar kājām aizcilpot uz Varšavu, patraucēja zemnieki...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas