Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Iekšlietu ministrs: Latvija patlaban neplāno pilnībā slēgt robežu ar Krieviju un Baltkrieviju

Latvija patlaban neplāno pilnībā slēgt robežu ar Krieviju un Baltkrieviju, aģentūrai LETA atzina Latvijas iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

Reaģējot uz Maskavas centieniem izmantot nelegālos imigrantus kā hibrīdkara instrumentu, Somija otrdien paziņojis, ka tiks slēgts arī pēdējais robežšķērsošanas punkts uz robežas ar Krieviju, kas netiks atvērts agrāk kā 13.decembrī.

Kozlovskis vērsa uzmanību, ka pēdējo robežšķērsošanas punktu Somija slēgs uz laiku. Latvijas iekšlietu iestādes rūpīgi vērojot tālāko situācijas attīstību ar nelegālās imigrācijas plūsmām.

Ministrs nenoliedza, ka pēdējā laikā mēģinājumi nelikumīgi iekļūt Latvijā no Baltkrievijas ir samazinājušies un, piemēram, otrdien šādi gadījumi vispār nav konstatēti. Lai arī šķietami var likties, ka savu artavu devusi ziema, ministrs vērsa uzmanību, ka jau minētajā Somijā ir daudz skarbāki laika apstākļi, taču tas nav bijis šķērslis imigrantiem pulcēties pie tās robežas.

Ja situācija kardināli mainīsies un apdraudēs valsts drošību, tad nav izslēgts, ka arī Latvija var slēgt pilnībā savu austrumu robežu. "Patlaban esmu piesardzīgi optimistisks, taču nevar domāt, ka kaut kas būtu noslēdzies," uzsvēra ministrs.

Pagājušajā nedēļā Somija slēdza visus robežšķērsošanas punktus uz robežas ar Krieviju, izņemot vienu, vistālāk ziemeļos esošo Rajas-Joseppi posteni.

Somijas attiecības ar austrumu kaimiņvalsti pasliktinājās pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā. Pēc tam, kad Somija aprīlī pievienojās NATO, Krievija solīja īstenot pretpasākumus.

Ņemot vērā Baltkrievijas realizēto nelegālās imigrācijas spiedienu, Latvijas valdība septembra vidū nolēma apturēt Silenes robežšķērsošanas vietas darbību.

No 16.oktobra stājas spēkā Latvijas valdības lēmums apturēt Latvijas un Krievijas robežas Pededzes un Vientuļu robežšķērsošanas vietu darbību.

Latvija šādu lēmumu pieņēma saistībā ar Krievijas pieņemto lēmumu no šī gada 16.oktobra Ukrainas pasu turētājiem ļaut ieceļot Krievijā no trešajām valstīm tikai divās robežšķērsošanas vietās.

Kopumā šogad no Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 13 728 cilvēki, bet humānu apsvērumu dēļ uzņemti 416 cilvēki.

Pērn visa gada laikā kopā tika novērsti 5286 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, savukārt 217 cilvēkiem humānu apsvērumu dēļ robežas šķērsošana netika liegta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas