Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Ērenpreiss jaunās velosipēdu kolekcijas prezentācija

Jaunās "Ērenpreisa" velosipēdu kolekcijas izveidē investēti vairāk nekā 100 000 latu, biznesa portālam "Nozare.lv" teica velosipēda ražotājas SIA "Ērenpreiss Original" līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētājs Toms Ērenpreiss. 

Viņš norādīja, ka galvenokārt investēti privāti līdzekļi un arī uzņēmuma "Ērenpreiss Original" līdzekļi, ko plānots atpelnīt piecu līdz desmit gadu laikā. Kas ir privātais investors, Ērenpreiss neatklāja. 

Viņš atzīmēja, ka uzņēmums tuvāko gadu laikā plāno sākt velosipēdu rāmju ražošanu Latvijā. Patlaban šos rāmjus pēc speciāla "Ērenpreiss Original" pasūtījuma ražo Taivānā.

Runājot par jauno kolekciju, Ērenpreiss skaidroja, ka to veido iepriekš izstrādāto modeļu attīstīti un papildināti varianti, kā arī divi pilnīgi jauni velosipēdu modeļu varianti. 

Šogad visi "Ērenpreisa" velosipēdu modeļi ir aprīkoti ar diviem līdz pieciem ātrumiem. Tāpat šogad prezentētajiem modeļiem "Tom" un "Greta" ir ieviests jauninājums - divu pārnesumu automātiskā rumba, kas pārslēdzas pati, pielāgojoties attīstītajam braukšanas ātrumam. 

Tāpat šogad sākts arī darbs pie "Ērenpreisa" velosipēdu aksesuāru līnijas. Detalizētāka informācija par pirmajiem aksesuāriem - groziņiem, lampām, zvaniņiem - būs pieejama uzņēmuma mājaslapā "erenpreiss.com".

Uzņēmums pērn eksportējis pusi no saražotā velosipēdu apjoma. Sadarbības partneri patlaban ir Lielbritānijā, Zviedrijā, Šveicē, Igaunijā, Vācijā, Krievijā, Dānijā, Singapūrā un Itālijā. 

Jau ziņots, ka 2012.gadā pēc trīs gadu intensīva darba, lai atjaunotu "Ērenpreisa" velosipēda leģendu Latvijā, Gustava Ērenpreisa brāļa mazmazdēls Toms Ērenpreiss saražoja un tirdzniecībā laida četrus jaunus pilsētas velosipēdu "Ērenpreiss" modeļus. 

Tirdzniecībā bija pieejami "Ērenpreisa" modeļi "Tom", "Gustav", "Paula" un "Greta". 

30.gados Latvijā darbojās vairākas velosipēdu rūpnīcas un darbnīcas, viena no lielākajām bija "G.Ērenpreis velosipēdu fabrika", kas saražoja ap 40 000 velosipēdu gadā, un velosipēds "Ērenpreiss Original" vēl šodien tiek glabāts kā vērtīga relikvija. 

"Ērenpreisa" vēsture aizsākās tālajā 1891.gadā, kad 5.augustā kādā Mazsalacas strādnieku Lībija un Annas Ērenpreisu ģimenē piedzima dēls, kuru nosauca par Gustavu. Viņš mūžībā aizgāja Vācijā, kur 1944.gadā bija devies bēgļu gaitās, 1956.gadā 65 gadu vecumā, tā arī neīstenojis savu sapni atgriezties dzimtenē. 

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Ērenpreiss Original" apgrozījums pērn bija 38 999 latu, bet peļņa - 6890 lati. 

SIA "Ērenpreiss Original" dibināta 2010.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2000 latu. "Ērenpreiss Original" īpašnieki ir Ērenpreiss - 40%, Viesturs Masteiko - 40% un Mārtiņš Kvēps - 20%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas