Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Inčukalnā pabeigta gudrona dīķa pārklāšana ar ūdens necaurlaidīgu materiālu

Inčukalnā brīvdienās ir pabeigta Dienvidu gudrona dīķa pārklāšana ar ūdens necaurlaidīgu materiālu, kas tur atradīsies līdz sanācijas darbu atsākšanai, aģentūra LETA uzzināja Valsts vides dienestā (VVD).

Dīķa pārklāšana norisinājās gandrīz divus mēnešus, un kopumā ir apklāta divus hektārus liela teritorija. Līdz ar dīķa apklāšanu tiks novērsta notekūdeņu sajaukšanās ar dīķī vēl palikušo piesārņojumu. Tāpat tas ļaus izvairīties no sanācijas darbu pabeigšanas izmaksu pieauguma nākotnē, norāda VVD.

Jaunu starptautisku iepirkumu darbu pabeigšanai Dienvidu un Ziemeļu dīķī VVD plāno izsludināt ne vēlāk kā 2016.gada sākumā.

Pagaidu pārklājumu dīķim klāja uzņēmums ViaCon Latvija, kas uzvarēja VVD izsludinātajā iepirkuma konkursā. Kopējās darbu izmaksas ir 417 eiro.

LETA jau ziņoja, ka Inčukalna gudrona dīķu sanācijas projekta īstenošana saskārusies ar dažādām grūtībām.

Darbu laikā atklājās, ka gudrona ķīmiskais sastāvs ir citāds nekā sākotnēji konstatētais, un tas apgrūtināja sanāciju un sadārdzināja projektu. Sākotnēji sanācijas projektam bija paredzēti 29 miljoni eiro, bet vēlāk projekts sadārdzinājās līdz 45,5 miljoniem eiro.

Līgums par sanācijas veikšanu tika noslēgts ar Skonto būvi, taču šovasar VVD līgumu ar Skonto būvi pārtrauca. Dienests nolēmis meklēt jaunu sanācijas darbu veicēju, kas turpinās un pabeigs vietas attīrīšanu. Savukārt Skonto būve pauda nostāju, ka līguma izbeigšana ir prettiesiska, un vērsās tiesā.

Inčukalna gudrona dīķu sanācijas projekta finansēšana bija plānota no Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas