Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē izņemšanas sezonas sākumā lietotāji glabāšanai nodevuši 12,8 TWh dabasgāzes

Sākoties oficiālajai dabasgāzes izņemšanas sezonai, Inčukalna pazemes gāzes krātuvē lietotāji glabāšanai kopumā nodevuši 12,8 teravatstundas (TWh) dabasgāzes, aģentūru LETA informēja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") pārstāvji.

Reaģējot uz ģeopolitisko situāciju Eiropā iesūknēšana Inčukalna pazemes gāzes krātuvē tika sākta jau šogad februāra beigās paralēli dabasgāzes izņemšanai. Līdz ar to no februāra līdz oficiālajai dabasgāzes iesūknēšanas sezonas beigām krātuvē noglabātas 7,6 TWh dabasgāzes.

Lai sekmētu dabasgāzes apgādes drošību un nepārtrauktību, dabasgāzes iesūknēšana krātuvē tiks nodrošināta arī izņemšanas sezonas laikā.

"Conexus" valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss norāda, ka, gatavojoties šā gada dabasgāzes izņemšanas sezonai, nenoliedzami svarīgākais uzdevums ir bijis rūpēties par nepārtrauktu dabasgāzes krātuves piepildījumu. 

Viņš skaidro, ka tehniskais risinājums, kas paralēli dabasgāzes izņemšanai ļaus dabasgāzes krātuvi arī piepildīt, ir labas ziņas gan sistēmas lietotājiem, gan arī gala patērētājiem.

Jau vēstīts, ka "Conexus" apgrozījums šogad pirmajā pusgadā bija 27,677 miljoni eiro, kas ir par 6,8% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn, savukārt uzņēmuma peļņa saruka par 33,7% - līdz 5,397 miljoniem eiro.

"Conexus" lielākais akcionārs ir valstij piederošais "Augstsprieguma tīkls" (68,46%), kamēr 29,06% akciju pieder Japānas uzņēmuma "Marubeni" pārvaldītajam fondam "MM Capital Infrastructure Fund", bet 2,48% - pārējiem akcionāriem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas