Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Nepārstāvēto parlamenta vēlēšanās nobalsojuši jau 11 tūkstoši cilvēku

Sestdien vairākos mikrorajonos Rīgā un vairākās Latvijas lielākajās pilsētās - Daugavpilī, Jūrmalā, Liepājā, Rēzeknē, Jelgavā un Jēkabpilī - norisinājās Nepārstāvēto parlamenta vēlēšanas, portālu Diena.lv informēja Nepilsoņu kongresa pārstāve Elizabete Krivcova.

Uz 30 vietām Nepārstāvēto parlamentā pretendē 61 kandidāts, tostarp 43 cilvēki pārstāv Rīgu, septiņi - Latgali, pa četriem - Kurzemi un Zemgali, bet vēl trīs - Vidzemi. No kandidātiem 39 cilvēki ir nepilsoņi, bet 22 ir Latvijas pilsoņi.

Saskaņā ar provizoriskiem datiem, līdz sestdienas plkst.20 vakarā par Nepārstāvēto parlamentu ir nobalsojis 11 201 cilvēks.

8.jūnijā Rīgas mikrorajonos - Zolitūdē, Bolderāja, Pļavniekos, Purvciemā, Ķengaragā, kā arī Esplanādē tika uzslietas Nepilsoņu kongresa teltis, kurās atradās izbraukuma vēlēšanu iecirkņi. Saskaņā ar apkopotiem datiem uz 8.jūniju plkst. 20:00 iecirkņos Rīgā ir nobalsojuši 4088 cilvēki. Reģionos interese arī ir liela Vidzemē ir nobalsojuši 1005, Latgalē 3127, Zemgalē 196 un Kurzemē 250 cilvēki. Internetā ir nobalsojuši 2535 cilvēki. Nepārstāvēto parlamenta vēlēšanas turpināsies līdz 11.jūnijam.

"Tas, ka nedēļas laikā par Nepārstāvēto parlamentu ir nobalsojuši vairāk nekā desmit tūkstoši cilvēku norāda, ka nepilsoņu problēma ir aktuālā sabiedrībā un tai ir jāatrod risinājums. Nevienai sabiedriskai organizācijai nav vēl izdevies tik īsā laikā savākt šādu parakstu skaitu," norāda Nepilsoņu kongresa aktīvists Mihails Hesins.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas