Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna
Pašvaldībām nav naudas, lai uzturētu internātskolas, gaida risinājumu

Internātskolas emociju miglā

No janvāra valsts vairs nesegs internātskolu uzturēšanas izdevumus, taču tikai atsevišķās vietās ir pieņemti lēmumi, ko ar šīm skolām iesākt, ceturtdien vēsta laikraksts Diena.

Liela daļa vietvaru joprojām cer, ka situācija mainīsies, un šos izdevumus varētu maksāt kaut vai dalīti – daļu valsts, daļu pašvaldības. Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) neuzstāj uz šo skolu slēgšanu, bet tā arī vairs nav gatava pildīt šo funkciju. Arī argumentus, ka internātskolās mācās bērni no nelabvēlīgām ģimenēm un ir vēl citi apstākļi, kāpēc finansējums jāsaglabā, ministrijā neuztver kā pietiekami pamatotus – šiem bērniem palīdzēt ir pašvaldību uzdevums.

Šobrīd darbojas 12 internātskolas, kurās mācās 1848 bērni. Ministrijā, raksturojot situāciju, uzsver, ka liela daļa no šiem bērniem attiecīgajās pašvaldībās nemaz nedzīvo.

Latvijas Pašvaldību savienības padomniece izglītības jautājumos Ināra Dundure Dienai uzsver, ka ministrija nav pildījusi savus solījumus – darba grupā izveidot turpmāko internātskolu finansēšanas modeli. IZM par to nerunā arī šobrīd, bet pašvaldībās cer, ka varētu vienoties par dalītu maksājumu, pašvaldībai, nodrošinot komunālos maksājumus un pašas ēkas uzturēšanu, bet valstij visu pārējo, kas saistīts ar atbalsta sniegšanu bērniem.

Visu rakstu lasiet ceturtdienas, 12. oktobra avīzē Diena!

Top komentāri

dx
d
Atmetot jebkādas emocijas - vai kāds valdības pārstāvis var konkrēti pateikt, kāds ir valsts uzdevums, neskaitot nodokļu iekasēšanu, protams? Pagaidām visu, kas vien iespējams, pārkrauj uz pašvaldībām.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas