Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Intīmportālos atklāti piedāvā ne tikai seksu par naudu, bet arī fiktīvas laulības Īrijā

«Darbs meitenēm, masierēm, salonā, Rīgas centrā. Sūtiet CV un bildi uz norādīto e-pastu un tiksimies darba pārrunās,» rakstīts sludinājumā kādā no Latvijas intīmportāliem.

Šādu un arī atklātu «sekss par naudu» tipa piedāvājumu tur netrūkst, bet lielākajā daļā gadījumu uzreiz pateikt, ka tas būtu kas nelegāls, nevar, jo Latvijā krimināli sodāms ir sutenerisms, nevis pati prostitūcija. Tomēr, kā uzskatāmi parāda krimināllieta, kuru prokuratūra nupat nodevusi tiesai, šādus portālus izmanto arī kriminālie darboņi. Trīs suteneru grupa trūcīgas lauku meitenes «darbam» Rīgā vervēja tieši šajā portālā. Tikai nepaveicās - pēdējā savervētā meitene izrādījās policijas aģente.

Lietā, kuru Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurors tiesai nodevis oktobrī, apsūdzētas trīs personas. Divām no viņām tagad draud no pieciem līdz 15 gadiem cietumā, bet trešajai - līdz pat desmit gadiem aiz restēm. Savu vainu divas personas neatzīst, bet trešā atzīst daļēji. Šīs personas, slēpjoties aiz citu personu vārdiem, esot no vismaz 2007. gada līdz pat 2011. gada vidum īrējušas četrus dzīvokļus Rīgā, kuros organizējušas prostitūcijas arodu.

Izmantojot jaunu sieviešu gan no Rīgas, gan laukiem grūtos materiālos apstākļus, aizdomās turētie piedāvājuši viņām labas peļņas iespējas, bet paši par savu starpniecību paturējuši 50% no nopelnītā. Kā liecina Dienas rīcībā esošā informācija, iespējamie suteneri savā rūpalā bija rūpīgi sadalījuši, ko kurš darīs.

Viens suteners savervētās meitenes ar auto nogādājis no noīrētajiem dzīvokļiem turp un atpakaļ pie klientiem, kā arī pildījis apsarga funkcijas un sadalījis nopelnīto naudu starp saviem sabiedrotajiem. Viņš arī vervējis jaunas «darbinieces». 2009. gada vidū viņš sarunājis sev arī divas izpalīdzes, kuras darbojušās kā dispečeres, tas ir, pieņēmušas klientu telefona zvanus un organizējušas seksuālo pakalpojumu sniegšanu gan īrētajos dzīvokļos, gan pie klientiem. Likumsargi gan uzskata, ka organizētajā grupā darbojušās arī citas, izmeklēšanā nenoskaidrotas personas.

Labi izplānotā shēma izgāzusies, kad suteneri pamanījušies «nolīgt» arī kādu policijas aģenti. Viņa pagājušā gada pavasarī atsaukusies uz jau minētajā intīmportālā ievietotu darba sludinājumu, sarakstes laikā norādot, ka nedzīvo Rīgā. Viņa mierināta, ka varēs strādāt īrētajā dzīvoklī Rīgā un tur jau strādājot cita meitene, kas arī dzīvo 80 kilometrus no Rīgas. Beigu beigās viņa arī klātienē pie Rīgas Centrālās stacijas tikusies ar vienu no aizdomās turētajiem, un tikšanās laikā viņai izskaidrota prostitūcijas shēma.

Precīzu savervēto prostitūtu skaitu izmeklētāji tā arī nav noskaidrojuši.

Jāpiebilst, ka savu «padoto» intīmpakalpojumu piedāvājumus suteneri reklamējuši vismaz trijos specializētajos Latvijas portālos. Tikai dažās minūtēs iepazīstoties ar šo portālu «piedāvājumu», Diena pārliecinājās, ka tajos atrodami arī atklāti nelegāli piedāvājumi, piemēram, nosūtīšanai uz darbu Vācijas bordeļos, kā arī tiešā tekstā izteikts aicinājums latviešu meitenēm iesaistīties fiktīvās laulībās Īrijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas