Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

IUB atļauj 2,38 mlj. latu līgumu par videokonferenču aparatūru piegādi tiesām uzticēt Lattelecom

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) ir pieņēmis lēmumu atļaut Tiesu administrācijai (TA) slēgt 2 378 344 latu vērto līgumu ar SIA Lattelecom, kas uzvarēja atklātā konkursā par videokonferenču aparatūru piegādi tiesām, portālu Diena.lv informēja Tiesu administrācijas pārstāve Līva Rancāne.

Tuvākajā laikā tiks saskaņoti video konferences un skaņas ieraksta iekārtu uzstādīšanas un piegāžu grafiki, kuriem atbilstoši tiks uzsākta Latvijas tiesu sēžu zāļu aprīkošana. Saskaņā ar tiesas sēžu zāļu aprīkošanas plānu vispirms tiks aprīkotas lielākās un noslogotākās Latvijas tiesas – Rīgā, Daugavpilī, Valmierā, Cēsīs, Jelgavā, Liepājā.

Jau ziņots, ka TA 2009.gadā ir sākusi projekta „Tiesu modernizācija Latvijā” īstenošanu, kura ietvaros tiek pilnveidota Latvijas tiesu pieejamība ar jaunajām tehnoloģijām un elektronisko dokumentu apriti, ieviestas izmaksu kontroles, samazināšanas un pārvaldības procedūras, uzlabota tiesu informācijas un pakalpojumu pieejamība, iekšējās informācijas aprite, tādējādi veicinot tiesu darbības efektivitātes paaugstināšanu un radot iespējas turpmāk būtiski samazināt procesuālo ekonomiju tiesu sistēmā.

Videokonferenci tiesas varēs izmantot gadījumos, kad lietas dalībnieks nespēs ierasties tiesā, piemēram, atrodoties ārstniecības iestādē, mājas arestā, citā pilsētā vai valstī.

Sākotnēji tiesas izmantos videokonferenču aparatūru kriminālprocesā un administratīvajā procesā paskaidrojumu un liecību saņemšanai, bet pēc normatīvās bāzes atbilstošas papildināšanas videokonferences ieviesīs arī civilprocesā.

Savukārt tiesas sēžu zāļu aprīkošana ar skaņu ieraksta aparatūru palīdzēs uzlabot tiesas procesa un tiesas sēžu protokolu kvalitāti, kā arī samazināt tiesu darba apjomu dokumentu sagatavošanā. Samazināsies protokola sagatavošanai nepieciešamais laiks, un tiesas sēdes skaņu ieraksts jeb protokols lietas dalībniekiem būs pieejams pēc tiesas sēdes beigām daudz ātrāk.

Projekta "Tiesu modernizācija Latvijā" īstenošanai tiek izmantots Latvijas – Šveices sadarbības programmas finansējums, ko piešķir Šveices Konfederācijas padome. Projektu īsteno TA, tā partneri ir Augstākā tiesa un Ieslodzījuma vietu pārvalde.

Projekta kopējās izmaksas ir 9 411 765 Šveices franki jeb aptuveni 4,4 miljoni latu, no kuriem 85% sedz Šveices Konfederācijas padome un 15% valsts budžeta līdzfinansējums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas