Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Ivanovas slepkavības plānā, pašam nezinot, bijusi iedalīta loma arī Grasmanim

Uzņēmējas Ellas Ivanovas slepkavības iniciators savu vainu, visticamāk, bija iecerējis novelt uz nelaiķes mīļoto, koncertu producentu Ojāru Grasmani, savukārt, lai patiesība nenāktu gaismā, arī Grasmani bija plānots nogalināt, inscenējot letālu narkotiku pārdozēšanu.

Šādu versiju par Ivanovas slepkavību intervijā žurnālam Klubs izklāstījis pats Grasmanis, kurš atzīst, ka ir piedalījies liecinieku aizsardzības programmā, turklāt drošības apsvērumu dēļ viņam pat uz laiku piešķirta cita identitāte.

"Mani vajadzēja novākt. Par jebkuru cenu. Stāsts jau bija sagatavots - visi taču zina, ka Grasmanis ir narkomāns, ka viņš ir Rīgai parādā miljonu! Un tad mani kaut kur atrod, piebāztu ar narkotikām, un pie manis ir kaut kādas mantas no viņu mājas. Un jāsāk domāt, ka tas taču acīmredzot esmu bijis es, kas nošāva Ellu. Viss jau bija izplānots. Vienkārši nesanāca," intervijā Klubam stāsta Grasmanis.

Viņš esot uzņemts liecinieku aizsardzības programmā un gadu pavadījis ārzemēs. Vēl gadu ārpus Latvijas Grasmanis nodzīvojis pēc izstāšanās no programmas. "Man iznāca būt pirmajam un vienīgajam, kas izgājis šo pilno liecinieku aizsardzības programmu no Latvijas. [..] Pārējiem tā piemērota tikai uz brīdi. Un nekad vēl tas ar kādu Latvijas pilsoni nebija noticis ar identitātes maiņu."

"Daudzas epizodes man joprojām šķiet nereālas. Piemēram, mēs ar policijas apsardzi mūkam no sekotājiem, nomainot četras mašīnas. Reāls pakaļdzīšanās trilleris, bet tas nenotiek uz ekrāna, tas notiek ar mani un tepat Rīgas ielās! Nakts vidū mani uzrauj augšā, jo mūs ir atklājuši un steidzami jāmaina dislokācijas vieta," intervijā žurnālam Klubs stāsta liecinieku aizsardzības programmu "izbaudījušais" producents.

Pirms satuvināšanās ar Ellu Ivanovu Grasmanis pazinis viņas tobrīd jau gandrīz šķirto vīru, taču īpaši nav interesējies par šo cilvēku. Turklāt redzamā puse bijusi pat skaista. "Sadarbības partneru līķu kaudzes jau nebija redzamas," atceras Grasmanis. Pēc tam gan viņš sapratis, ka Ivanovas vīrs vienmēr dzīvojis visatļautībā, ar apziņu, ka par naudu var nopirkt visu un visus, tostarp policistus un prokurorus. Grasmanim savukārt tā vis neliekas.

Kā ziņots, pērn 14.decembrī Augstākā tiesa (AT) atstāja negrozītus cietumsodus, kurus Rīgas apgabaltiesa 2009.gada nogalē bija piespriedusi trim Ivanovas slepkavības krimināllietā apsūdzētajiem - viņas vīram Igoram Ivanovam, Ludvigam Antonovam un Vitālijam Mamedovam. AT arī negrozīja pirmās instances tiesas spriedumu daļā par ceturtā apsūdzētā - Asifa Handžanova - attaisnošanu.

Ivanovam par uzkūdīšanu veikt sievas slepkavību mantkārīgā nolūkā un par slepkavības atbalstīšanu tika piespriests 13 gadu cietumsods ar mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz trim gadiem, taču šis nolēmums vēl nav stājies likumīgā spēkā, tas ir pārsūdzēts. AT Senāts vēl nav izlēmis, vai lietā ierosināt kasācijas tiesvedību.

Jau ziņots, ka Ivanova savas privātmājas pagalmā Rīgas rajona Garkalnes pagasta Priedkalnē tika nošauta naktī uz 2008.gada 7.janvāri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas